""
""

Vitsel potpisao! Ni Juventus, ni Šangaj – pojavila se treća supersila!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.17. | 07:59

Monstruozne brojke u transferu Belgijanca

Prvog dana nove godine stiže i prva transfer bomba u 2017. godini! Posle Oskara i Karlosa Teveza, novi mega transfer je Aksel Vitsel! Govor je potpisan, sjajni Belgijanac se seli u Kinu. Ali ne u Šangaj SIPG kako se najavljivalo!

Izabrane vesti

Aksel Vitsel karijeru nastavlja u novom kineskom prvoligašu Tjanđin Kvanžanu koji je za njegov dolazak napravio ogromne finansijske napore.

Podsetimo, Vitsel je bio na pragu prelaska u Juventus, imao je sve dogovoreno sa Bjankonerima, ugovor vredan 4.500.000 evra godišnje, ali pošto je ušao u poslednjih šest meseci ugovora, Italijani su mislili da su doveli Zenit pred svršen čin i da su ga pritisli uz zid. Verovali su da će Zenit kapitulirati pred ponudom od samo 6.000.000 evra. Međutim, Rusi su hazarderski rizikovali i isplatilo im se.

DOSIJE KINA: Kako je krenulo osvajanje evropskog fudbala, ko su gazde i odakle pare

Pojavili su se bogati Kinezi i promenili priču u korist Zenita i na štetu Juventusa. Šangaj SIPG je prvi krenuo po Vitsela sa ponudom od 12.000.000 evra godišnje, a potom i 18.000.000. Međutim, prebogati klub iz najveće luke još nije rešio problem broja stranaca i bilo mu je potrebno vreme, što je iskoristio novopečeni prvoligaš Tjanđin Kvanžan. Ovaj klub postaje nova sila i sa ogromnim bogatstvom će parirati bogatoj sedmorki kineskog fudbala.

Na klupi je Fabio Kanavaro, a u ekipi imaju odlilne Brazilce Žuvenaja i Žadsona. U prošloj sezoni su imali i Luis Fabijana ali njemu su se zahvalili jer su im potrebna zvučnija imena i mlađe zvezde, pa je on ove zime postao slobodan igrač.

Prvo su nudili 40.000.000 evra za Nikolu Kalinića i ta priča još nije gotova. A potom su ekspresno reagovali kada su videli da su Vitselu dragi kineski milioni. I uspeli su da ga preotmu Šangaju ispred nosa.

Zenit su odmah ubedili neverovatnom ponudom od 25.000.000 evra za obeštečenje. Za igrača koji će biti slobodan narednog leta?! Ludost!

A onda su “ubedili” i Vitsela. Platom od 18.000.000 evra godišnje uz bonuse do 2.000.000 evra po sezoni. Jedino još nije poznato da li je ugovor na tri ili četiri godine. Belgijski mediji javljaju da je na tri, Rusi da je na četiri. Transfer je završio italijanski menadžer Davide Lipi, sin čuvenog Marčela. Priču su potvrdile i ruska državna agencija TAS, kao i Radio televizija Belgije.

Čeka se još samo zvanična potvrda klubova…

Ali ovo nije sve od Tjanđina. Ostrvski mediji javljaju da je novopečeni prvoligaš ponudio 90.000.000 evra za Dijega Kostu iz Čelsija!

Spremite se, kineski januar je počeo… Od sutra ćemo sve detaljno pratiti i u našoj stalnoj rubrici “Transferi uživo”.

Srećan početak prelaznog roka svima koji slave!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Aksel VitselEvropaItalijaJuventusKinameđunarodni fudbalPremijer ligaRusijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara