Volfzburg ostaje u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 22:28

Kraj bajke malenog Holštajna iz Kila...

Kraj bajke za maleni Holštajn! Volfzburg je preživeo još jednom!

Jedan od najbogatijih nemačkih klubova uspeo je da drugu godinu zaredom izbori opstanak u Bundesligi kroz baraž. Prošle sezone dva puta po 1:0 tukli su Ajntraht iz Braunšvajga, a ove protiv Holštajna ukupno 4:1. Posle 3:1 u Volfzburgu, večeras u Kilu minimalac - 1:0.  

Izabrane vesti

I mada su simpatije mnogih zaljubljenika u nemački fudbal bile na strani čete Markusa Anfanga - inače novog trenera Kelna - mora se konstatovati da su Vukovi zasluženo izborili opstanak. Ako su i imali neke šanse fudbaleri Holštajna propustili su ih u prvom meču, kada su na 3:1 imali bar dve stopostotne šanse. U revanšu momci iz Kila možda jesu bili agilniji, više napadali, ali sve se završavalo uglavnom negde oko šesnaesterca gostiju, ili lošim pokušajima sa distance i slabim centaršutevima. Jednostavno - školski primer nedostatka kvaliteta u završnici, odnosno navalnih igrača.  

Volfzburg je rutinski držao utakmicu pod kontrolom, čuvao rezultat i povremeno pretio. Svaku nadi domaći navijači izgubili su kada je posle kornera Maksa Arnolda najviši u skoku bio Robin Nohe i pogodio mrežu nemoćnog Kronholma sa svega pet metara. 

Ali to što Kil nije uspeo da bajkovitu sezonu kruniše plasmanom u Bundesligu nije najgore što je ovaj klub moglo da zadesi. Naime, većini najboljih igrača ovog tima kroz nekoliko dana ističu ugovori, a kako su odigrali prethodnih meseci uopšte im neće biti teško da pronađu mnogo bolje i plaćenije angažmane. Uostalom, trener Anfang odmah posle meča pakuje kofere... Tako da je veliko pitanje šta će od jeseni biti sa ovim timom. Najrealnije je - borba za opstanak u Cvajti. 

Kada je Volfzburg u pitanju nikad se ne zna. Sa Labadijom mnogo bolje teško da će biti. Ali to je već na nadležnima u klubu da procene.  

Za kraj, podsetimo samo na jednu činjenicu o kojoj smo već pisali: za pet poslednjih godina Kil je u pojačanja uložio 5.000 evra; za isto vreme Volfzburg je spiskao preko 300.000.000 evra?!  

Sva čast, Holštajn!

Foto: Action Images


tagovi

CvajtaVolfzburgbaraž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara