"Anćeloti i Toti, možda konačno zajedno u istom klubu"
"Anćeloti i Toti, možda konačno zajedno u istom klubu"

Vreme je da Karlo Ančeloti ispuni svoj san

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.09.15. | 21:56

Sa Romom je kao igrač stigao do svog prvog Skudeta, igrao finale Kupa Šampiona, a kasnije bio i kapiten ekipe. Vučici se nije odužio na trenerskoj klupi i toga je sigurno svestan

Anćeloti i Toti, možda konačno zajedno u istom klubu

Kao igrač je osvojio tri Skudeta, dva puta bio prvak Evrope, a kao trener tri puta vladar Starog kontinenta, šampion Italije, šampion Engleske i šampion Francuske, ali legendarni Karlo Ančeloti još uvek nije ispunio svoj san, a to je da bude trener Rome. Možda je došao upravo taj trenutak - navijači Rome se nadaju da jeste...

Izabrane vesti

Rudi Garsija je ispucao sve kredite i pokazao da je drugo mesto njegov krajnji limit. Ekipa je pojačana, ali i dalje melanholična, kao u finišu prošle sezone. Jednostavno, preko je potrebna nova krv, novi sistem igre, nove navike, jer Vučica po opštem mišljenju ove sezone ima dovoljan broj kvalitetnih igrača da se upusti u borbu na tri fronta.

Ipak, ni ovoga puta neće biti lako ubediti čuvenog Karleta da presavije tabak i preuzeme Romu. Pre nego što je odlazio u Čelsi govorio je kako mu je odlazak u Romu neispunjeni san, a slično je bilo i pre odlaska u Partiz, a potom i Madrid.

Nakon što je napustio glavni grad Španije rekao je da mu je potreban odmor, potom je usledila i ponuda Milana, koju je odbio, a onda i operacija leđa, od koje se oporavljao tokom leta.
"Bilo je teško reći 'ne' voljenom klubu, ali moram da odmorim. Želim im sve najbolje", rekao je tada Ančeloti, a Rosoneri se kasnije odlučili za Mihajlovića.

Prvak Evrope sa Realom

Roma je potpuno druga priča za Karla. Sa njom je kao igrač stigao do svog prvog Skudeta, igrao finale Kupa šampiona, a kasnije bio i kapiten ekipe.

Vučici se nije odužio na trenerskoj klupi i toga je sigurno svestan.
"To je san koji će pre ili kasnije biti realizovan. Želju da treniram Đalorose nikada nisam skrivao. Roma je ostala u mom srcu, ljudi, istorija koja odiše gradom, hrana...", rekao je Ančeloti pre nego što je preuzeo Čelsi 2009. godine.

Od tada do danas prošlo je šest punih godina. Činjenica je da Ančeloti ne spada u onu grupu trenera koji su spremni na veliki rizik i preuzimanje tima u čijem stvaranju nisu učestvovali, ali bi i te kako mogao da napravi dobar potez.

Romi je potreban trener šampionskih navika, kao što je bio Fabio Kapelo, koji je u svojoj karijeri znao samo za osvajanje trofeja, a Karlo Anćeloti je upravo stučnjak takvog kalibra i profila.

Kao trener je vodio gotovo sve asove zlatnog doba italijanskog fudbala, Maldinija, Del Pjera, Bufona, Nestu, Kanavara, Pirla, Inzagija, Vijerija... Ali ne i jedinog preostalog - Frančeska Totija.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARomaKarlo AnćelotiItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara