"navijači Legije zbunjeni"
"navijači Legije zbunjeni"

Vrlo čudan potez Legije - Mamićev operativac bez dana iskustva novi šef struke

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.17. | 17:10

Mada ga u Poljskoj predstavljaju kao arhitektu Dinamove akademije

navijači Legije zbunjeniNavijači se češljaju po glavi pitajući se o čemu je to uprava Legija razmišljala kada je odlučila da funkciju šefa struke poveri - Romeu Jozaku, čoveku koji u dosadašnjoj karijeri nema ni dana iskustva na mestu trenera neke seniorske ekipe.

Međutim, u Varvaši ovakav potez opravdavaju Jozakovim radom u zagrebačkom Dinamu. Pre svega na funkciji direktora Dinamove akademije, koju je Uefa nagradila kao zvanično jednu od šest najboljih u Evropi. Hvale ga zbog toga što ima doktorat, što je “entuzijasta i profesionalac“, kako se navodi na Legijinom sajtu.

Izabrane vesti

Ne objašnjava se ipak otkud on na mestu trenera? Najdalje što je Jozak  dogurao u Dinamu jeste funkcija sportskog direktora. U Fudbalskom savezu Hrvatske radio je kao tehnički direktor. Nije spor da je “čovek fudbala“, ali trener - nije. Barem nije bio do sada. Barem ne na seniorskom nivou.

Istina, Dinamova akademija je pravila vanserijske rezultate u poslednjoj deceniji, klubu zaradile na desetine miliona, ali će protivnici kontroverznog gazde Modrih Zdravka Mamića uvek reći da Jozakov zadatak i nije bio toliko težak imajući u vidu da su Zagrepčani imali maltene monopol na hrvatski fudbal. Reći će Mamićevi protivnici da su svi najbolji mladi igrači iz zemlje maltene morali pre ili kasnije da završe u Dinamu. Reći će i da se samo preko Dinama moglo i do mlađih reprezentativnih selekcija.

Istina je verovatno negde na sredini.

Mamić je u međuvremenu optužen za malverzacije na Maksimiru, a je Jozak očigledno shvatio da mu je sada najpametnije da pokuša da te rezultate u mlađim selekcijama naplati u Poljskoj. Ranije se, verovali ili ne, po Hrvatskoj spekulisalo da je čak i Arsenal bio spreman da mu ponudi mesto direktora akademije u Londonu. Naravno, od toga nije bilo ništa.

Međutim, ni dirigentska palica u Varšavi nije za bacanje. Niko se tome nije nadao.

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Dinamo ZagrebEvropaHrvatskaLegija Varšavameđunarodni fudbalPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara