sprema se rastanak
sprema se rastanak

Za 101.000.000 morao si više: Geret Bejl ide na leto

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.02.18. | 17:08

Ako dođe prava ponuda naravno

Spekuliše se već neko vreme, ali izgleda da su na stadionu “Santjago Bernabeu“ i definitivno prelomili. Geret Bejl jednostavno nije sam krem svetskog fudbala i svakako nije igrač vredan 101.000.000 evra koliko je Florentino Perez izdvojio kako bi Velšanina doveo u Madrid. Za toliki novac očekivalo se samo najbolje. A ono što je Bejl pružio za ove četiri i po sezone u Realu jednostavno nije to.

Povrede nisu pomogle. Čak 19 ih je 28-godišnji fudbaler istrpeo na Pirinejima. Zbog toga je propustio skoro 80 utakmica. Skoro svaku treću! Počele su da utiču i na samopouzdanje. Samo u ovoj sezoni imao je već tri povrede. A ima fizioterapeuta koji je do skora bio zadužen samo za brzonogo krilo. Ali povrede nisu jedini razlog.

Izabrane vesti

Prosto, Bejl je sve ove godine proveo u Ronaldovoj senci, a status svojevremeno najskupljeg igrača u istoriji fudbala prosto zahteva više od toga. Analizirajući sve razloge Realove odluke da Velšanina proda na leto madridski listovi ističu i to što Bejl ni u jednoj sezoni nije bio u najužem krugu kandidata za Zlatnu loptu. Ove sezone ni u 30 nominovanih.

Možda zvuči kao preterano očekivanje, ali na stadionu “Santjago Bernabeu“ tako nešto ne postoji. Barselona je recimo u Nejmaru imala drugog na listi od tri kandidata za Zlatnu loptu. Pa i Luis Suarez je ostavio bolji utisak na Kamp Nou nego Bejl u Madridu. Bilo je trenutaka kada je delovao nezaustavljivo, ali previše retko. I previše su kratko trajali. Polako je krckao kredit, izgleda da je Perez izgubio strpljenje.

Zinedin Zidan pritom mnogo veruje u Marka Asensija. Bejl ga guši. Takođe, Bejl u svlačionici nema nikog sa kojim je u istinski prijateljskim odnosima. Izolovan od ekipe van terena. Prestonički mediji pišu: sve više izolovan i na terenu. Protiv Pari Sen Žermena je počeo na klupi, tako je bilo i protiv Leganesa. Protiv Betisa je igrao. Kao da nije. Bio je vidno nezadovoljan kada ga je Zidan u 73. minutu izveo iz igre. Šef je već neko vreme nezadovoljan kako Bejl igra kada mu nije dan. I u napadu, posebno u defanzivi. Doprinos u svlačionici - nepostojeći. Geret jednostavno nije taj lik koji će autoritetom da podigne ekipu kad joj ne ide.

Zato i Marka i As navode da je Real prelomio. Bejl može da ide, iako je ugovorom vezan za Kraljevski klub do 2022. godine. Menadžer Džonatan Barnet baš nedavno je rekao da njegov klijent vredi koliko i Nejmar - 222.000.000 evra. U Realu su realniji, bili bi zadovoljni i sa duplo manje. Kažu čak i sa 90.000.000. I letos je moglo da se desi, čekao se Mančester junajted, ali ponude jednostavno nije bilo. Kasnije se pominjala i mogućnost da ga pošalju u Čelsi kao deo trampe za Edena Azara.

Sreća za Real je ta što su cene na fudbalskom tržištu vrtoglavo skočile. Da nije toga teško da bi vratili i veći deo onoga što su uložili u Bejla.

Piše: Dejan STANKOVIĆ
Foto: Action Images


tagovi

Geret Bejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara