Brajan Angola
Brajan Angola

Dejan Todorović i Brajan Angola na Partizanovom nišanu?

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 13:17

Glasine stižu iz Italije

Neplanirano će Partizan morati da izađe na tržište posle povrede Redžija Redinga. Amerikanac zbog rupture grudnog mišića najverovatnije neće biti u stanju da zaigra do kraja sezone, pa će treneru Andrei Trinkijeriju biti neophodno pojačanje na njegovoj poziciji.  Košarkaški novinar Luka D’Alesandro, koji se uglavnom bavi transferima igrača, nagovestio je ko bi mogao da bude potencijalna meta crno-belih. U pitanju su povremeni srpski reprezentativac iz Andore Dejan Todorović i Kolumbijac Brajan Angola iz belgijskog Ostendea.

Ovo naravno treba uzeti sa dozom rezerve pošto je D’Alesandro u prošlosti umeo da pogodi brojne transfere, ali i da omane.

Izabrane vesti

Pride, kad je reč o Todoroviću (25, 196cm) o njemu se govori kao o pojačanju za naredno leto, pošto mu tada ističe ugovor s Andorom. Za Angolu se ne precizira.

Kako bilo, Todorović u poslednje vreme pruža zaista dobre partije. Ono što bi takođe predstavljao dodatni plus je to što bi crno-beli dobili domaćeg igrača. Najbolje se snalazi na pozicijama beka i krila, a često ume da kreira sa loptom u rukama. Celu karijeru gradio je u Španiji, u koju je otišao kao 17-godišnjak. Prvi klub u profesionalnoj karijeri bila mu je Unikaha, a otkako je potpisao ugovor sa ekipom iz Malage uglavnom je vreme provodio na pozajmicama. Prethodne sezone nastupao je za Mursiju, a u julu prošle godine dogovorio je jednogodišnju saradnju sa Andorom, sa kojom je stigao do Top 16 faze Evrokupa.

Druga opcija prema D’Alesandrovim navodima je Brajan Angola (25, 198cm), košarkaš Ostendea, kluba u kojem je nekada igrao i Kori Volden. Angola je krajem prošle sezone stigao u belgijski klub, kojem je pomogao da osvoji titulu, a tom prilikom proglašen je za najkorisnijeg igrača finalne serije. Povremeno nastupa za reprezentaciju Kolumbije, a najbolje se snalazi na poziciji beka. Poseduje solidan šut za tri poena, visoku igračku inteligenciju i dobre atletske predispozicije. On bi dakle stigao kao direktna zamena za Redinga, a kako je sa Ostendeom nastupao u Fibinoj Ligi šampiona mogao bi da igra Evrokup.

Partizanu prvo sledi učešće u Kupu Radivoja Koraća, a ostaje da se vidi da li će nakon toga angažovati pojačanje koje će mu pomoći u finišu sezone.

(FOTO: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara