""
""

Zašto Marakana? Ko je Rajko Mitić? Da li Srbe i Zvezdu plaši BATE? Mirko Ivanić otvara oči Belorusima

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.09.17. | 17:56

Iako je reč o sprkom igraču, nekadašnji igrač Lala poručuje da neće biti nikakvih emocija sa njegove strane

BATE Borisov je stigao u Beograd. Gde će večeras od 19 časova na stadionu Rajko Mitić odraditi trenening pred sutrašnju utakmicu i osetiti novu podlogu.

Izabrane vesti

Sportska javnost u Belorusiji je naravno dobro upoznata sa veličninom Crvene zvezde, ali detalje za portal tamošnjeg višestrukog šampiona otkriva nekadašnji vezista novosadske Vojvodine i sadašnji prvotimac BATE-a Mirko Ivanić, koji danas proslavlja svoj 24. rođendan.

Iako je reč o sprkom igraču, nekadašnji igrač Lala poručuje da neće biti nikakvih emocija sa njegove strane.
„Nemoje monogo pridavati važnosti tome. Uostalom, takvih slučajeva mnogo. Dakle ne postoji ništa neobično u mojoj situaciji. Mirno se pripremam za utakmicu, bez ikakvih emocija. Ja sam profesionalni fudbaler, a moj klub je BATE, za njega igram, a ostalo ništa nije važno. Posebno jer nikada ranije nisam igrao u Crvenoj zvezdi. Ne postoji nijedan razlog za mentalnu anksioznost“, rekao je Ivanić.

MOZZART KVOTE
Crvena zvezda - BATE Borisov
Četvrtak, 21.05

Hoće li neko od tvojih prijatelja i rođaka biti na utakmici sutra?
„Da, doći će otac, majka, brat, drug.

Za koga će navijati?
„Za mene. U to nema sumnje“.

Da li si već igrao protiv Crvene zvezde.
„Naravno, i to više nego jednom“.

Šta mislitie o stadionu Rajko Mitić?
„Igrao sam tamo dva puta. Atmosfera je sjajna. Ali sve to mora da se vidi, oseti. To se ne može preneti rečima. Stadion bukvalno navija ceo meč, navijači su bukvano 12 igrač. Međutim, ne treba se plašiti. I BATE ima bogato iskustvo u Evropi, i koliko ja znam mnogo puta je uspevao da pobedi u sličnim okolnostima“.

Ko je bio Rajko Mitić?
„Oh, to je legenda jugoslovenskog fudbala. On je učestvovao u posleratnim uspesima Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, osvojio je mnoge titule, uključujući i dve olimpijske medaje. Posle igračke karijere radio je kao trener i bio selektor reprezentacije“.

Zašto stadion zovu Markana?
„Teško je reći – nikad nisam razmišljao o tome. Možda je razlog veliki kapacitet i to što podseća na istoimeni stadion u Brazilu, a često je i prilično pun“.

Sa Babićem i Pekarićem u Vojvodini

Da li poznaješ ili si možda igrao zajedno sa nekim igračem Crvene zvezde?
„Sa Stojkovićem sam igrao zajedno u omladinskoj reprezentaciji Srbije, a sada igramo u seniorskom timu Crne Gore. Ne tako davno igrao sam sa Babićem u Vojvodini, a sa Pešićem i Srnićem u mladoj reprezentaciji Srbije“.

Odrastao si u Vojvodini, a da li ste imali simpatije prema vodećim srpskim timovima Crvenom zvezdom i Partizanom?
„Ne, ja sam navijač Vojvodine – treći najjači klub srpskog fudbala. Tamo sam došao sa 12 godina i sve moje misli su vezane samo za Vojvodinu“.

Oba tima su se interesovala za vas.
„Tako je, Ali u Srbiji sam želeo da igram samo u Vojvodini. Odavno sam to odlučio, želeo sam da pređem samo u strani klub i to se dogodilo kada sam potpisao za BATE“.

Sutra će biti teška utakmica.
„Siguran sam u to. Ali u ovakvom takmičenju nijedan meč nije lagan. Međutim, mi imamo svoj kvalitet koji bi trebalo da iskoristimo. Pokušaćemo da odigramo na najbolji mogući način“.

Pre dve godine BATE je do Lige šampiona stigao tako što je u plej-ofu eliminisao Partizan. Da li će sutra biti teže?
„Te 2015. godine Partizan je bio jak, ali nije uvek igrao dobro. Tada sam bio u Vojvodini i dobro se toga sećam. Crvena zvezda je sada u prvom planu, predvode šampionsku trku i odigrali su sjajno u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Dakle, mislim da će sutra biti daleko teži meč za BATE“.

Kakve igrače ima Zvezda, koga se treba najviše plašiti?
„Mislim da u njihovim redovima ima dosta podjednako kvalitetnih igrača. To je moćan tim, ali mi se ne bojimo nikoga i nastojaćemo da nametnemo svoju igru“.

MOZZARTOVI BET SPECIJALI: 
Zvezda i Partizan u Ligi Evrope i Zvezda vs Partizan u Ligi Evrope

Šta pišu srpski mediji pišu o BATE-u?
„Fudbal u Srbiji obraća mnogo pažnje ovoj utakmici. Novinari odaju priznanje BATE-u, imaju na umu da je naš tim vrlo iskusan i da često igra u grupnoj fazi. Čak izgleda da se pomalo i plaše BATE-a u Srbiji. Ali to je u novinama i na internet portalima. Na terenu sve može biti drugačije. Pobednik nije uvek onaj koji je bolji, već onaj koji odigra bolji meč“.

Može li BATE do pozitivnog rezultata u Beogradu?
„Naravno. Nije čudo što smo prošli u grupnu fazu takmičenja kroz prilično složen i delikatan put. Da li neko zaista misli da smo u Srbiji unapred osuđeni na neuspeh? Učinićemo svaki napor da se u Belorusiju vratimo u dobrom raspoloženju“, rekao je Ivanić.

Utakmica između Crvene zvezde i BATE Borisova igra se sutra od 21.05.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Mirko IvanićLiga EvropeFK Crvena zvezdaBATE Borisov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara