Žreb za Ligu Evrope: Derbi! Salcburg ili Marselj u finalu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.04.18. | 12:02

Parovi polufinala...

Kao uvertira za žreb polufinala Lige šampiona, sat ranije u Nionu je održano i žrebanje parova u istoj fazi Lige Evrope.

Kuglice su donele finale pre finala između najvećih favorita Atletika i Arsenala! Drugi finalista će biti Marselj ili Salcburg. 

Izabrane vesti

Nema sumnje da je okršaj Atletika i Arsenala derbi polufinala, možda čak i celog takmičenja jer su ova dva tima od početka nokaut faze bili glavni favoriti za osvajanje. Atletiko je po svemu prikazanom do sada bio najbolji tim u takmičenju i s pravom je glavni favorit, dok Arsenal mora da ide na sve ili ništa jer mu je ovo jedina šansa da se dokopa Lige šampiona i naredne sezone. Sada će morati da preskoči najtežu prepreku. Biće ovo i prvi trenerski okršaj Dijega Simeonea i Arsena Vengera

Zanimljivo će biti i u okršaju Olimpik Marselja i Red Bul Salcburga jer je reč o ekipama koje bi bili autsajderi protiv Arsenala ili Atletika i imali bi daleko manje šanse da se dokopaju finala. Ovako, oba tima imaju daleko bolje šanse da se dokopaju finala u Lionu. Zanimljivo je da su već igrali u grupnoj fazi ove sezone. I Austrijanci su bili bolji sa pobedom od 1:0 na domaćem terenu i remijem bez golova na Velodromu. Odigraće ukupno četiri međusobna duela u Ligi Evrope ove sezone. A interesantno je da su Francuzi u prethodnom kolu eliminisali Salcburgovog "velikog brata" Lajpcig koji ima istog vlasnika. 

Parovi polufinala: 
Olimpik Marselj - Red Bul Salcburg
Arsenal - Atletiko Madrid 

Mečevi se igraju 26. aprila i 3. maja. 

 


tagovi

Red Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara