ZVANIČNO: Dortmund ima novog trenera!

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 11:31

Lusijan Favr do 2020. g.

Bilo je samo pitanje dana nakon što je objavljeno da je napustio Nicu! I Borusija je danas zvanično objavila - Lusijan Favr je novi trener Dortmunda

Milioneri su na svom zvaničnom tviter profilu objavili kako su potpisali ugovor sa iskusnim švajcarskim stručnjakom do 2020. godine, a ovaj se za sada samo kratko oglasio: "Vođenje Borusije biće pravo zadovoljstvo za mene". 

Izabrane vesti

Podsetimo, Borusija nije prvu put "napala" Favra. Prošlog leta, pre nego što je na klupu Milionera seo Peter Boš, sportski direktor Dortmunda Hans Joakim Vacke pokušao je da dođe do Švajcarca, ali tada je Nica zacepila obeštećenje i Nemci su morali da se povuku. Sada su se kockice konačno poklopile. Favr je uspeo da se dogovori sa Francuzima da spuste zahteve, oni su to učinili, s obzirom da mu je preostala još samo godina ugovora,  i posle je sve bilo mnogo lakše. Dogovor je brzo postignut. Borusija će praktično biti kruna karijere 60-godišnjeg stratega. 

Prema ocenama mnogih stručnjaka Lusijan Favr biće pravo rešenje za klupu Dortmunda koja je pod Bošom i Štegerom počela da gubi svoj dobro poznati identitet. Favr forsira atraktivan fudbal, napadački, s puno dodavanja, a opet vrlo direktan. Sve njegove ekipe igrale su dopadljivo, posebno Borusija iz Menhengladbaha koju je uspeo da uvede u Ligu šampiona, nakon što ju je spasao ispadanja u Cvajtu. Na pragu istog rezultata Favr je bio i sa Nicom, ali je zaustavljen u plej-ofu od strane Napolija. 

Kako javlja Bild Borusija je na konto obeštećenja Nici uplatila 3.000.000 evra. 


tagovi

Lusijan Favr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara