""
""

Zvezda bira: Milion za Adžića odmah ili zajednički rast?

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.17. | 15:20

Talentovani vezista crveno-belih na meti kluba iz Serije A

Nije tajna da je uprava Crvene zvezde napravila veliki zaokret u poslovnoj strategiji i dolaskom Vladana Milojevića odlučila da naredne godine posveti pružanju većeg prostora za igru klupskoj deci, te da će inostranih fudbalera biti u minimalnom broju

Izabrane vesti

Jedan od onih koji bi trebalo da bude stub budućnosti Crvene zvezde je i talentovani vezista Luka Adžić, koji se već dokazao u seniorskoj konkurenciji i stavio do znanja stručnom štabu da ima kvalitet da bude u prvom timu.

MOZZART SPECIJAL: Srpski klubovi u evropskim kvalifikacijama

Međutim, Adžićev napredak nisu primetili samo odgovorni u Ljutice Bogdana, već i skauti Sampdorije, koji su nekoliko puta uživo gledali mladog Zvezdinog bisera na delu. Italijanskom štampom bliskom timu iz Đenove podigao se glas o tome da je Sampdorija sve ozbiljnija u nameri da krene po Adžićev potpis, kako bi se nastavilo sa realizacijom velikog klupskog projekta. 

Naime, čelnici Sampa poslednjih godina rešeni su da potragu za blagom nastavi na istoku Evrope, gde su pronašli igrače poput Šika, Škrinijara, Simića, Berešinskija i Linetija. Poznato je da je vrednost fudbalera iz Istočne Evrope ispod realnih vrednost, što je usko povezano i sa nešto slabijim, ponegde čak i teškim finansijskim stanjem u klubovima. Takvom strategijom kupovine jeftinijih igrača Sampdorija želi da uspostavi stabilnu strukturu gde bi se radilo na njihovom razvoju, a kasnije i dobroj prodaji, što bi omogućilo izvesnu stabilnost. Jednostavno - kupi jeftino, prodaj dobro. 

Sampdorija je spremna da Crvenoj zvezdi ponudi 1.000.000 evra odmah, dok se u krugovima bliskim klubu stalno pominje činjenica da Adžiću ugovor ističe krajem decembra 2018. godine i da srpski vicešampion još nije pokazao želju da parafira novi ugovor. 

Na rukovodstvu je da odluči - milion odmah ili zajednički rast Zvezde i Adžića?

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSerija ASampdorijaLuka AdžićItalijaEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara