""
""

Zvezda ima novo blago: Tamo gde stane Grujić nastaviće Luka Ilić! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.15. | 13:50

Rukovodstvo crveno-belih namerava da ponudi profesionalni ugovor supertalentovanom vezisti rođenom 1999. godine

Plaše se navijači Crvene zvezde da bi posle pljuska talentovanih igrača iz „klase 1996“ mogla da usledi nova suša bisera iz omladinske škole koja je bila zaštini znak najtrofejnijeg srpskog kluba u prethodnoj deceniji.

Ipak, odluka trenera Crvene zvezde da u prijateljskom meču protiv Ludogoreca šansu pruži Luki Adžiću i godinu dana mlađem Luki Iliću nagovestila je da bi omladinska škola crveno-belih ponovo mogla da postane proizvodna traka igrača ekstra potencijala koja radi u kontinuitetu.

Izabrane vesti

O kapitenu omladinskog tima Luki Adžiću se već mnogo toga zna. I da mu je otac bivši kapiten i sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić. I da je reč o vezisti lakog koraka, izuzetno jakog na lopti.

Godinu dana mlađi Luka Ilić je do skora bio nepoznanica. Javnostnije nije mogla da ga vidi na letošnjem turniru Bijeljini, pošto se oporavljao od mononukleoze. Ali čim se vratio na teren ponovo je počeo da pokazuje ekstra potencijal  i nagoveštava da bi za sezonu ili dva mogao da  postane nova Zvezdina „zlatna koka“. Ono što su danas Marko Grujić, Vukašin Jovanović ili Luka Jović.

Momak koji trenutno nosi kadetski tim Crvene zvezde došao je u Beograd iz Niša. Iako levonog najbolje se snalazi po desnoj strani, a specijalan zadatak da kali talenat Luke Ilića ima Ognjen Koroman.
„Mali je odličan igrač. Pauzirao je šest meseci zbog mononukeloze, ali od kada se vratio na teren stvarno igra odlično. Na svakoj utakmici postigne ili namesti gol. Reč je o levonogom igraču vezisti. Kod mene uglavnom igra poludesno, jer ima jak ulazak u sredinu. Tada njegov kvalitet i situaciji „jedan na jedan“ dolazi do izražaja. Mali je karakter, vrlo je marljiv, taklo da često ostajemo posle treninga kako bismo radili individualno“, poručuje za MOZZART Sport trener Zvezdinih kadeta Ognjen Koroman.’

Luka Ilić je trenutno vezan stipendijskim ugovorom sa Crvenom zvezdom, ali rukovodstvo lidera Superlige neće ništa prepustiti slučaju. Mladom vezisti biće uskoro ponuđen profesionalni ugovor.
„Stipendijski ugovor ima težinu i kao profesionalni, ali ćemo u polusezoni Adžiću i Iliću ponuditi potpisivanje profesionalnih ugovora“, kratak je bio Zvezdan Terzić.

Luka Ilić je predvodnik „klase 1999“ koja je ostavila impresivan utisak na turniru prijateljstva u Bjeljini ove godine. Učenici Ognjena Koromana savladali su, između ostalog, Dinamo iz Zagreba. Međutim, ove sezone štucaju u Kadetskoj ligi Srbije.
„Pored Ilića taj tim ima još nekoliko bisera. Vezista Kovač je prebačen u omladinski tim. Tu su i Mihajlović, kao i jedan od najbržih igrača u zemlji Tomašević. Međutim, imali smo silne pehove sa povredama. Prvi napadač Joveljić je odigrao tek pet mečeva, Mihajlović samo tri. Verujem da ćemo na proleće biti kompletni, odnosno da ćemo uspeti da stignemo prednost OFK Beograda“, dodao je Ognjen Koroman.

(Foto crvenazvezdafk.com)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SuperligaSrbijaMiodrag BožovićLuka IlićLuka AdžićEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara