""
""

Zvezda se vratila tamo gde pripada!

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.09.17. | 12:59

„Igrači su motivisani, spremamo se kao i za svaku utakmicu. Daćemo sve od sebe kao i dosad“, poručuje trener Vladan Milojević

Crvena zvezda takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope započinje utakmicom sa BATE Borisovim na stadionu Rajko Mitć (četvrtak, 21.05). Strateg srpskog vicešampiona Vladan Milojević poručuje da je njegova ekipa u potpunosti spremna za izlazak na evroscenu i da želi da napravi još bolji rezultat.

Izabrane vesti

Svi igrači osim povređenog Branka Jovičića su potpuno spremni, a na strategu srpskog vicešampiona je da pronađe idealnu kombinaciju za sutrašnji meč.
„Došli smo do onoga što je cela zvezdaška javnost dugo čekala. Neću biti nešto skroman pa da kažem da je ova utakmica za nas, igrače i stručni štab, lepo iskustvo. Možda je važnost veća pošto se Zvezda posle dugo vremena vraća na mesto gde apsolutno pripada. Želimo da svake godine Zvezda bude učesnik ovako velikog takmičenja. Spremni smo, igrači su motivisani, spremamo se kao i za svaku utakmicu. Daćemo sve od sebe kao i dosad. Znamo da su šampioni svoje zemlje, da dugo igraju evropska takmičenja, imaju isti sistem, isti roster, ekipa sa iskusnim i kvalitetnim igračima. Brzi su snažni, neće biti nimalo lako. Dosta toga rade planski. Trudićemo se da napravimo što bolji rezultat. Uživaćemo, naravno, kao i publiga sa nama“, rekao je Milojević.

MOZZART KVOTE
Crvena zvezda - BATE Borisov
Četvrtak, 21.05

Zvezdaška javnost polako očekivanja podiže na još veći nivo.
„Kada napravite nešto odmah se očekuje da prevaziđete ono što ste već napravili. Nećemo mnogo da pričamo, ono što nas interesuje jeste da brzo prelazimo iz prvenstva u Ligu Evrope, ne pravimo veliku razliku između BATE-a i drugih mečeva, jer bismo onda bili u problemu. Mislim da su to igrači prihvatili, želimo da budemo bolji, kvalitetniji. Ono što ne bih želeo jeste da se zadovoljimo bilo kakvim rezultatom, što je deo našeg mentaliteta. Sada ćemo dati sve od sebe da napavimo još bolji rezultat. Ovo nije nokaut faza, gde jedna promašena šansa može da vas odvedete na drugu stranu. Ne želimo da budemo samo puki učesnik ovog takmičenja, daćemo sve od sebe da budemo što uspešniji u ovom takmičenju“.

Koliko je važno to što je BATE kao „slabiji“ tim protivnik u prvoj utakmici?
„Morate da igrate sa svima. Arsenal je favorit, ali i oni moraju da igraju utakmice kao što igramo mi. Sve utakmice su podjednako teške i podjednako lake. I u kvalifikacijama mi je bilo svejedno gde prvo igramo. Ne razmišljam na takav način, bilo bi isto i da nam je Arsenal prvi rival. Važno je da na terenu sve zavisi od nas, da mi kontrolišemo igru“.

MOZZARTOVI BET SPECIJALI: 

Zvezda i Partizan u Ligi Evrope i Zvezda vs Partizan u Ligi Evrope

Pritisak, koji je neizostavni deo svake velike utakmice, nešto je što ovaj tim Zvezde drži pod kontrolom.
„Pritisak je nešto što morate da imate i nosite sa sobom, ali ako se fokusirate na rad i ono što želite onda taj pritisak ne osećate. Nemamo razloga da se plašimo, a kada se ne plašite onda nemate pritisak. To mora da bude u što manjoj meri. Da bismo napravili nešto više moramo da igramo fudbal, da uradimo nešto više“.

Sličnog mišljenja je i kapiten Mičel Donald.
„Naš protivnik je dobar, biće teška utakmica, svi timovi u LE su kvalitetni. Jaka ekipa sa iskustvom, biće dobra utakmica lepa za gledanje i za naše navijače. Nadamo se da će stadion biti pun kao i do sada i da naši navijači uživati“, rekao je Donald.

Kapitenska traka je nešto što posebno motiviše Holanđanina.
„Uvek je sjajno voditi tim kao kapiten. Ali ja sam uvek isti, uvek smo dosta pričali, komunicirali smo sa mladim igračima. Takva sam osoba i ličnost, pokušavam da pomognem pričom sa svakim od njih. Veoma sam srećan, ovde sam treću godinu, novi igrači su doneli ekstra kvalitet. Sa trenerom smo napravili sjajne stvari za kratko vreme. U svlačionici je sjajna atmosfera i svi imamo osećaj da možemo da se oslonimo jedni na druge“, rekao je Donald.

Teren na stadionu Rajko Mitić je doveden gotovo do idealnog stanja.
„Mislim da je mnogo bolji nego što je bio ranije, možda mu je potrebno vremena da bude perfektan. Ne osećamo pritisak, osećamo se dobro, mnogo pričamo o protivniku, opušteni smo, ali ne previše - već dovoljno da budemo maksimalno fokusirani“, dodao je Donald.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladan MilojevićLiga EvropeFK Crvena zvezdaBATE Borisov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara