Zvezda u Turskoj: Ko ima najtvrđa... Krila!

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.01.19. | 08:23

Na jednoj strani Ben, Jirka, i još prisutniji Srnić... Na drugoj je još paklenije - Simić, Vukanović i Jevtović

                             (od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Igrači Crvene zvezde prošli su prvi filter. U Antaliju je stiglo 30 igrača, koji će na pet pripremnih mečeva pokušati da dokažu Vladanu Milojeviću da zaslužuju važnu ulogu u prolećnom pohodu na duplu krunu. Konkurencija je žestoka, na svim pozicijama za mesto u startnoj postavi konkuriše po više igrača, ali se čini da je najžešća bitka na krilima, koja su na jesen, baš kao i tokom prošle sezone, igrala važnu ulogu u uspesima srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Deluje da je u ovom trenutku jedino Mohamed El Fardu Ben siguran kao starter na desnom krilu. Ipak, Milojevićev miljenik iz Panioniosa nikako ne sme da se uljuljka na lovorikama dobrih jesenjih igara, gde je blistao i na klupskom i na reprezentativnom planu, već ponovo mora da bude glavni oslonac ekipe i neko ko će reševati ključne mečeve. Strateg Crvene zvezde je insistirao da Ben ostane u klubu ove zime, iako je bilo ozbiljno zaniteresovanih klubova, što samo govori koliko veruje u njegov kvalitet.

JIRKA KUPIO OPSTANAK NA PRVOM TRENINGU

Erik Jirka je neko ko je svojim vanserijskim fizičkim predispozicijama i mogućnostima doneo dodatnu energiju na treninge Crvene zvezde. Mladom slovačkom reprezentativcu se pre početka priprema predviđala selidba na pozajmicu u Zemun, ali je već nakon prvog treninga postalo jasno da on i te kako može da bude konkurentan u crveno-belom dresu već ovog proleća. Zvezdin dres je „kupio“ u međusobnim okršajima u dresu Spartaka iz Trnave, pa će biti interesantno videti koliko može da donese ovom timu već ovog proleća. Činjenica da je Kafu ostao u Beogradu jasno govori da će mladi Slovak dobiti prostora u drugom delu sezone.

Slavoljub Srinić je i dalje neko ko energijom i zalaganjem na treninzima daje dodatni motiv ostalim saigračima, ali je u ovom trenutku njegov status još uvek nepoznat. Trenutno je pred odlaskom sa Marakane, a da li će promeniti sredinu biće poznato u narednim danima. Ako ipak ostane, svakako će biti paklena konkurencija za mesto u timu.

Dok je na desnom boku starter praktično izvestan, na levom se još ništa ne zna. Povratnik Veljko Simić je apsolutno opravdao, a može se reći i premašio očekivanja Zvezdine publike. Dostojno je zamenio Nemanju Radonjića i odigrao nekoliko odličnih mečeva jesenas. Ipak, na proleće će morati da napravi dodatni iskorak, ako želi da predstavlja prioritet Vladana Milojevića na ovom mestu u timu i dokaže da je u stanju da iznese, ne samo ovo proleće, već i letnje kvalifikacije. Na to će ga terati i paklena konkurencija.

SIMIĆ POD PRITISKOM 

Spreman odmah da uskoči u vatru je doskorašnji igrač Napretka iz Kruševca Aleksa Vukanović. Najbolji strelac Superlige pojačanje je na kojem je insistirao sportski sektor crveno-belih. Sportski direktor Mitar Mrkela je u nekoliko navrata pomenuo da Vukanovića u Crvenoj zvezdi vide kao levokrilnog napadača, a na njemu je da već u pripremnim mečevima pokaže da je u stanju da donese dodatan kvalitet ovom timu.

Milan Jevtović nikako nije uspeo da se izbori za minutažu u jesenjem delu sezone, ali mu je Vladan Milojević jasno stavio do znanja da vidi njegovo mesto u ovoj ekipi. Bivši igrač Rozenborga željan je dokazivanja i iskoristiće svaku šansu koja mu se bude pružila. Ipak, realno je da i na proleće bude tek treća opcija na levom boku crveno-belih. Mladi Jug Stanojev je neko ko može da zaigra na oba krila. Stručni štab mu je samim vođenjem na ove pripreme dao do znanja da se na njega ozbiljno računa već u bliskoj budućnosti, ali će on ipak morati da dočeka neko naredno proleće kako bi se ravnopravno borio za mesto u timu.

Dakle, biće vrlo interesantno videti otvorenu bitku za „pol pozicije“ na oba krila. Mečevi jesu pripremnog karaktera, ali nema sumnje da će sve „pucati“ od želje i motivacije, jer konkurencija u Zvezdinom timu odavno nije bila ovako ozbiljna.

(Foto MN Press, Star Sport)


tagovi

Erik JirkaAleksa Vukanovićveljko simićEl Fardu Ben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara