{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zvezdi „gorucka“ pod nogama: Pozajmljeno 300.000 evra, čeka se 1.200.000 od Makabija, Apolona i Gasproma

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 44
Isplaćen deo premija i plata, ali ne prema svim igračima
Zvezdi „gorucka“ pod nogama: Pozajmljeno 300.000 evra, čeka se 1.200.000 od Makabija, Apolona i Gasproma
""

"Nije da nam baš gori pod nogama, ali počelo je ozbiljno da nam gorucka", glasi jedna od kultnih rečenica pokojnog Velimira Bate Živojinovića u Balkan ekspresu.

Nekako rečenica s početka teksta najbolje opisuje stanje u Crvenoj zvezdi dva dana nakon početka priprema. Kapitalna pojačanja, od Kange preko Bisesvara i štopera Mitrovića, i dalje se čekaju. Nadaju se odgovorni s Marakane da će tim za evropske kvalifikacije biti kompletiran s polaska na bazični deo priprema koji je zakazan za 27. jun... Videćemo da li sa Ugom Vijeirom ili bez njega koji je izgleda „izgubio“ avionske karte, pa je odložio dolazak u Beograd. A kada će se snalažljivi Portugalac pojaviti u Beogradu ne zna se...

Međutim, nije to jedini kamenčić koji žulja upravu i stručni štab Crvene zvezde. Zaostala dugovanja iz prošle sezone, prema aktuelnom igračkom kadru, pretila su da zapale požar u Ljutice Bogdana. Istina, sprski šampion ima ozbiljna potraživanja, veća od milion evra. Makabi i dalje duguje ratu za Predraga Rajkovića od 500.000 evra, čeka se i da Apolon (čitaj Pini Zahavi prim. aut.) očisti dug na ime otkupa Luke Jovića (oko 600.000 evra), a u Ljutice Bogdana i dalje čekaju bonus koji im pripada po slovu ugovora sa Gaspromom. Ruski naftni gigant treba da uplati nagradu (ili bonus) od 250.000.

S pomenutim sredstvima Crvena zvezda bi kupila mir, bar do početka kvalifikacija, a potom bi možda  marketinškim aktivnostima uspela da udahne zalihu finansijskog kiseonika. Ipak, kako se pomenuti klubovi i Gasprom nisu oglasili, pojedini čelnici Crvene zvezde morali su da pozajme 300.000 evra. Svota dovoljna da se bar malo ispoštuje postojeći igrački kadar.

Isplaćene su premije, kao i deo zaostalih plata. I to ne prema svim igračima, pošto se nezavnično može čuti da su momci sa manjom minutažom proveli odmor praznih džepova, bez mogućnosti da otputuju na neko od egzotičnih destinacija.

U tom finansijskom vrtlogu Crvena zvezda mora da deluje brzo. I da se nada da će još brže Makabi, Apolon i Gasprom izmiriti obaveze. Sve ostalo nateraće čelnike i stručni štab Crvene zvezde na improvizaciju. A to u Evropi baš i ne prolazi.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×