Zvezdin najveći letnji poduhvat: Le Taleku 1.000.000 evra neto!

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 10:24

Loptica je u dvorištu francuskog internacionalca

Pominju se brojna bombastična pojačanja, ali bi Zvezdin najveći letnji poduhvat bio zadržavanje francuskog štopera Damijana le Taleka! Teško da će srpski šampion za predstojeće kvalifikacije pronaći bolju opciju i igrača koji bi tako legao Vladanu Milojeviću i predstavlja jednu dušu u dva tela sa partnerom iz centralnog dela odbrane Vujadinom Savićem.

Sezonu iz snova imao je nekadašnji član Borusije iz Dortmunda. Bio je jedan od ključnih faktora Zvezdine defanzivne stabilnosti, imao je onaj antologijski start na Emirejtsu kada je loptu izvadio iz praznog gola. Pomogao je Crvenoj zvezdi, ali je i Crvena zvezda pomogla njemu da se rehabilituje i podigne tržišnu vrednost. I da spozna da je rođenio štoper zarobljen u pogrešnim trenerskim idejama koje su ga videle na poziciji zadnjeg veznog.

Izabrane vesti

Još tokom zimskog prelaznog roka Crvena zvezda je pokušala da produži ugovor sa francuskim internacionalcem. Nije vredelo. Iskusni fudbaler odbijao je i pomisao da se izjasni o novom ugovoru teškom 480.000 evra godišnje plate. Odbijao je i ponude Bašakšehira i PAOK-a, svestan da će ovog leta moći da bira sredinu kao slobodan agent.

Ništa više nije u rukama Crvene zvezde, ali kako se može čuti odgovorni sa Marakane žele da još jednom pokušaju. I dignu finansijsku lestivcu kako bi evropske kvalifikacije dočekali sa neokrnjenom odbranom.  A to znači da se ne bi libili da francuskom univerzalcu spreme dvogodišnji ugovor težak 1.000.000 evra. I to u neto iznosu.

Naravno, predviđeni su i bogati bonusi za evropske i domaće uspehe. Možda i deo novca na ruke koji može da traži kao slobodan agent.

Svesni su na Marakani da je još tokom zime Le Talek odbijao finansijski jače ponude (PAOK mu garantovao platu od 700.000 evra), ali igraju na kartu kompletnog ambijenta. Veruju da se Le Talek privikao na život u Srbiji, da je počeo da oseća klub i da je pitanje da li bio negde drugde imao tretman kao kod Vladan Milojevića. Zvezdin šef stručnog štaba je od njega napravio modernog fudbalskog desetobojca i igrački ga nadogradio, mada je Le Talek prošao najbolje francuske škole.

Znaju čelnici Crvene zvezde da su im šanse male, ali rešeni su da još jednom pokušaju. Eventualni ostanak Le Taleka stopirao bi potragu za novim štoperom, jer su Savić i Babić zacementirani u planovima za letnje kvalifikacije.

Le Talek je došao u Crvenu zvezdu januara 2016.godine. Za klub iz Ljutice Bogdana odigrao je 103 meča i postigao sedam golova. Osvojio je dve titule šampiona Srbije.


tagovi

Damijan Le Talek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara