Zvezdin pozitivan utisak dana, omladinci na pragu nokaut faze

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.19. | 14:08

“Idemo u Atinu na pobedu”, u glas će Andrija Katić i Andrija Radulović

Osnovni cilj je stvaranje igrača za prvi cilj, ali uvek je lepše kad taj dugotrajni proces prate i dobri rezultati, pa se u Ljutice Bogdana, dan posle debakla u sudaru sa Bajernom, teše remijem omladinaca sa vršnjacima iz Minhena, koji je podmladak Crvene zvezde primakao plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona za mlade.

Najmlađi tim u ovom takmičenju tako će protiv Olimpijakosa, 11. decembra od 16 časova, igrati za drugo mesto na tabeli i prolazak u narednu fazu. Osokoljeni sa dva dobra rezultata u poslednja dva kola svi se u timu nadaju da će uspeti.
Bila je vrlo teška utakmica. Mnogo smo se potrošili. Zasluženo smo poveli, posle primili gol, ali mislim da smo pokazali karakter i to je ono što je najbitnije. Što se mojih odbrana tiče, trudim se da uvek budem koncentrisan i da reagujem najbolje što mogu. Zahvaljujem se svim navijačima koji su došli da nas podrže. Koliko sam video sa terena - zapadna tribina je bila puna. Nadam se da ćemo proći dalje i da će naši navijači nastaviti da budu uz nas”, rekao je za klupski sajt golman Andrija Katić, koji je protiv Bajerna nekoliko puta spašavao saigrače.

Izabrane vesti

Sad sledi Olimpijakos kojeg je Zvezda u Beogradu savladala sa 2:1.
Vrlo su naporne ove utakmice pred kraj polusezone, jer nas umor polako stiže, ali smo se dogovorili sa stručnim štabom da moramo da damo i poslednji atom snage u meču protiv Bajerna. Mnogo trčanja, duela, smatram da smo odigrali lavovsku utakmicu i da je hemija u ekipi doprinela tome da ostvarimo pozitivan rezultat. U Atini ćemo dati sve od sebe da izborimo prolazak dalje. Svesni smo koliko smo radili i koliko smo se borili za ove evropske uspehe. Mi smo Zvezda i uvek idemo na pobedu”, kaže Miloš Pantović, krilni napadač rođen 2002. godine.

Optimizam razumljiv. Slavili su Zvezdini omladinci i u večitom derbiju, nanizali 10 pobeda u domaćem prvenstvu, u Srbiji su uostalom više od godinu dana bez poraza… I Andrija Radulović, asistent za gol protiv Bajerna, smatra da crveno-beli mogu da obave i poslednji zadatak u 2019. godini.
Teška utakmica za nas. Poveli smo 1:0 iz uigrane akcije i uvek je pozitivno kada nešto što uvežbavate na treningu, možete da realizujete na utakmici. Primili smo gol, ali smo pokazali karakter i dokazali da možemo da se nosimo sa najkvalitetnijim ekipama u Evropi. Idemo u Atinu na pobedu, ne bavimo se kalkulacijama, jer imamo samopouzdanja i verujemo u prolaz”.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara