Zvezdina legenda: Od 1991. godine do danas niko kao Nenad Milijaš!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.18. | 18:03

Kapiten crveno-belih igrač sa najviše nastupa u crveno-belom dresu u postbarijevskoj eri

Raspravljati o igračkim kvalitetima ponekad je suvišno, jer svako ima svoje gledanje na stvari, ali ono što niko ne može da ospori kada je u pitanju Nenad Milijaš jeste da se radi o istinskoj legendi Crvene zvezde. I to jednoj od najvećih u postbarijevskoj eri na stadionu Rajko Mitić.

Izabrane vesti

Na strani iskusnog veziste, koji će na kraju sezone okačiti kopačke o klin, su neumoljive brojke, trofeji i velika lojalnost prema crvno-belom dresu. Milijaš je danas na startu prolećnog dela sezone protiv Javora zabeležio 232. takmičarski nastup u dresu Crvene zvezde i postao igrač sa najviše mečeva najtrofejnijeg srpskog kluba od 1991. godine pa do danas.

Rođeni Zemunac nažalost neće uspeti uđe u „idealnih 10“ kada su u pitanju igrači sa najviše nastupa u istoriji Crvene zvezde, pošto desetoplasirani Mirosalav Pavlović ima 32 nastupa više, ali to svakako ne umanjuje veliki poduhvat i jubilej kapitena crveno-belih.

Milijaš je 31. januara 2017. godine treći put u karijeri potpisao Crvenu zvezdu. Prvi put je na Marakanu došao u januaru 2006. godine, kao jedan od najboljih i najtalentovanijih veznih igrača Superlige. U prvom mandatu je osvojio dve vezane duple krune, a u drugom još jednu i to u sezoni 2013/2014. kada je prekinuta šestogodišnja vladavina Partizana.

Prošle sezone Milijašu i Crvenoj zvezdi je izmakao šampionski trofej u dramatičnoj završnici, ali u ovom trenutku deluje da bi on ponovo mogao da se nađe u klupskim vitrinama na stadionu Rajko Mitić. Bila bi to prava kruna još jednog uspešnog perioda Nenada Milijaša u dresu voljenog kluba, ali i kompletne karijere, koju su obeležili i nastupi na Mundijalu i engleskoj Premijer ligi, ali će uvek osnovna asocijacija za njegovo ime i prezime biti - Crvena zvezda.

Piše: Nenad Jovanović

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nenad Milijaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara