I lepota je prokletstvo ili - kako je to biti instant internet senzacija

/ Izvor: mozzartsport.com
Sećate li se ove fotografije lepe Alison? E iza nje se krije lična drama bivše američke skakačice s motkom
15103158143974.jpg
"Alison Stouk"

Alison Stouk je bukvalno u nekoliko meseci prošla put od interent senzacije do psihičke ruine.. Jer kako opisati ono što se dogodilo nekada jednoj od najtalentovanijih skakačica s motkom na svetu i to samo zahvaljujući jednoj fotografiji.

Ljubitelji sporta setiće se ove fotke prelepe Alison Stouk iz 2012. koja je odmah obigrala svet. Internet, društvene mreže sada bukvalno mereno u minutima mogu od anonimusa da naprava legendu. Tako je barem bilo u životu junakinje ove priče. Kada je dotična fotografije dotične sportske lepotice objavljena na internt stranici njene srednje škole odmah je postala viralna, a toliko puta je bila otvarana da su morali da je skinu pošto je stranica stalno bila blokirana zbog previše ulazaka sa svih strana sveta. Dotle je ona već stigla do očiju pola sveta i onda je stvarno krenulo ludilo. Alison, tada tek stasala devojka našla se u pravom košmaru koji koji je priredio neželjenu instant-popularnost na interentu. Stizale su poruke, pozivi na druženje, pohvale, uvrede... ma sve što se moglo zamisliti. Saletali su je novinari, po stotinu (ali bukvalno) puta dnevno morala je da zastane i slika se sa fanovima.

Okružena nečemu čemu se nije nadala, a kamoli stremila, Amerikanka je polako počela da gubi razum. Pošto joj je neprekidno zvonio telefon, stizale poruke sa socijalnih mreža, kao i mejlovi od hiljada nepoznatih ljudi, mahom muškaraca, ova nadasve atraktivna sportistkinja je počela da pati od manije gonjenja i depresije. Stalno je mislila da je neko gleda, prati, okretala se na ulici, virila kroz kroz roletne, nije mogla da zaspi... A ona je samo htela mir i tišinu, da nastavi sa atletikom. Svakodnevno je odbijala ponudsde za berak, ali i za bavljenje manekenstvom, pošto je to uopšte nije interesovalo. Samo je želela da je pamte po sportskim uspesima, Delovalo je kao da joj nema spasa, a onda je jednog dana, kada je već halabuka počela da se smanjuje shvatila da je dosta i da mora nešto sam da uradi.

Sa dečkom Rikijem Faulerom na nekom od golf turniraPre svega, vratila se svom sportu, što joj je rasčistilo misli. Pošto je bila vrhunska sportistkinja lako je dobila stipendiju za univerzitet koji je u međuvremenu završila, Usput je ipak pristala da se bavi modelingom, ali na njen način. To jest da putem edukativnih videa propagira skok s motkom. Takođe se i zaljubila i već je dugo u vezi sa jednim od najtaletovanijih američkih golfera, Rikijem Faulerom. Zadovoljna i srećna iako je doživela strmoglav pad na kojim, barem dok nije udarila u samo dno, nije mogla da upravlja.

(foto: Youtube, Action Images)

Komentari 3
Uslovi objave komentara

Najnovije vesti×