Alimpijević pohvalio Čovića i najavio Antića u finalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.18. | 19:43

„Jedina ružna stvar za mene je ta povreda Lazarevića koji je jedno divno stvorenje, momak sa fenomenalnim ponašanjem. Nažalost, povrede su sastavni deo sporta. Lazu čeka Zvezda, takav igrač treba Zvezdi“

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Crvena zvezda je uspela da se plasira u finale Kupa Radivoja Koraća, pao je FMP s 98:82, a Dušan Alimpijević je posle ovog meča govorio i odgovarao na različita pitanja.

Izabrane vesti

Najavio je Pera Antića i Stefana Jankovića u finalu i istakao da mu je jako žao što se Stefan Lazarević povredio.
Zadovoljstvo je što smo prošli u finale. FMP je sjajan tim, čitave sezone igraju dobro, mlad tim sa dosta potencijala. Moram da kažem da e Filip Čovic pokazao svoju klasu u prvom poluvremenu i koliko je u košarkaškom smislu nezgodan igrač i koliko je poteškoća za svakog protivnika ukoliko ga ne zaustavite“, rekao je Alimpijević.

Posebno mu je krivo zbog Lazarevića.
Osim prve četvrtine sa nešto slabijim uvodom sa naše strane, mislim da je sve ostalo bilo dovoljno dobro za ono što nam treba za finale. Svi su igrači sačuvali energiju za sutra, jedina ružna stvar za mene je ta povreda Lazarevića koji je jedno divno stvorenje, momak sa fenomenalnim ponašanjem. Nažalost, povrede su sastavni deo sporta. Lazu čeka Zvezda, takav igrač treba Zvezdi i nadam se da će se iz povrede vratiti jači“, rekao je Alimpijević.

Da li će Antić biti spreman za sutra?
Čim je danas bio u sastavu planiran je da igra, nije bilo potrebe danas da se uključuje jer sve ide po planu. Janković će takođe konkurisati, odradio je trening pre utakmice, tako da što se tiče tih stvari sve ide po planu i programu“, rekao je Alimpijević.

Da li ste razmišljali o protivniku u finalu?
O protivniku u finalu nisam razmisljao, svaka utakmica je priča za sebe i svaki pristup je važan, tako da zaista ne“.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović česitao je Zvezdi na finalu.
Čestitam Zvezdi na finalu i želim im sreću sutra. Kao sto je Apić rekao mislim da smo 17 trojki primili, kada primiš toliko ne možeš da se nadaš povoljnijem razultatu. Možda je gorak ukus ostao ovaj rezultat, mislim da nije realan iako je Zvezda kvalitetnija i bolja“, rekao je Vladimir Jovanović.

Zvezda će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Partizan - Mega.

Piše: Strahinja Klisarić

 

 


tagovi

Dušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara