"Selektor: Van Gandi"
"Selektor: Van Gandi"

Američki spisak za kvalifikacije: Razvojna liga napada Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.11.17. | 17:40

Zanimljiv izbor Džefa Van Gandija

Selektor: Van Gandi

Kombinovanje sastava u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini, na koje su prisiljene mnoge reprezentacije, nije zaobišlo ni vladajuće šampione sveta Amerikance.

Izabrane vesti

Bez obzira na osvojenu titulu pre četiri godine, i Jenkiji ovaj put moraju da se izbore za plasman na Mundobasket na terenu, a u kvalifikacije šalju kombinovani tim, sastavljen mahom od košarkaša koji nastupaju u Razvojnoj NBA ligi.

Zanimljivo, na spisku koji je sastavio Džef Van Gandi (pošto aktuelni selektor Greg Popovič preuzima tim tek na Svetskom prvenstvu ako se kvalifikuju) nalaze se četvorica košarkaša koji su branili boje SAD-a i na kontinentalnom šampionatu (AmeriKup) prošlog leta gde su uzeli zlato.

To su: Lari Dru (Sijuks Fols Skajfors), Redži Hern (Rino Bighorns), Ksavijer Manford (Viskonsin Herd) i MVP AmeriKupa Džamil Varni (Teksas Ledžends).

Preostali košarkaši na spisku SAD-a su: Markel Braun (Oklahoma Siti Blu), Semaj Kriston (slobodan agent), Džerel Edi (Vindi Siti Buls), Amajl Džeferson (Ajova Vulvs), Kenedi Miks (Reptors 905), Elidža Milsap (Ajova Vulvs), Donald Sloun (Teksas Ledžends) i Trevis Ver (Saut Bej Lejkers).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džef van GandiKošarkaška reprezenatcije SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara