""
""

Bez Antića ne valja! Videli smo uspavanu i tromu Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.01.18. | 20:28

Posebno je u odbrani škripalo - 104:95

Imala je Crvena zvezda šansu da poveže trijumfe u Evroligi, ali je odigrala baš tanko u dvorani Abdi Ipekči pa je morala da položi oružje protiv do sada najslabije ekipe u Evroligi - 104:95. Ovo je četvrti meč u ovogodišnjoj sezoni Evrolige u kom Pero Antić nije igrao i na svakom od njih je Zvezda poražena.

Izabrane vesti

Ovoga puta nije igrao zbog zapalenja Ahilove tetive, a na meču nije bilo ni Ognjena Dobrića, iako ga je Dušan Alimpijević najavio za ovaj meč. Ponovo smo videli koliko je Antić važan za igru Crvene zvezde.

Dovoljno je samo videti broj primljenih poena Crvene zvezde u ovom meču pa će vam biti jasno koliko je odbrana bila bušna kao švajcarski sir. Da su crveno-beli uspeli malo bolje to da zatvore, možda bi i imali neku šansu.

Nikola Jovanović je pružio možda partiju iznad očekivanja, Bjelica je bio dobar, ali je bilo dosta igrača gde se videlo da su iscrpljeni i u padu forme, a jedan od njih je Džejms Feldin, izuzetno bitan za rezultate Zvezde.

Posle poraza od Budućnosti i putovanja Zvezda je bila beskrvna i pomalo uspavana, tokom celog duela je kasnila rezultatski, a i kada je mogla da zapreti mašila je slobodna bacanja ili pravila "gluposti" druge vrste.

Dušan Alimpijević sigurno neće biti zadovoljan ovom utakmicom. Ovo je prvi put da je Zvezda primila preko 100 poena ove sezone. Zoran Dragić je dao 24 poena, Mekolum 20, a kod Zvezde najbolji su bili Bjelica sa 15 i Jovanović sa 13.

Na početku duela Zvezda je čak igrala dobru odbranu, Efes je dosta i mašio pa je uz koševe Bjelice igrano u egalu. Efes je dosta napadao preko centralnog pika, odakle je dalje pravio akcije i lako prolazio kada je Beograđanima pala koncentracija u odbrani. Zvezda je pokušavala i sa trojkama, mada to nije baš išlo savršeno.

Sve vreme se igralo koš za koš, da bi do poluvremena prevagu napravio Zoran Dragić. Dao je dve trojke, kao i jedan jako težak šut i Efes je prešao u vođstvo. Pitali su se mnogi da li je to na parketu Zoran ili Goran Dragić iz Majamija.

A celokupnom utisku je još doprinosila Zvezda sa odbranom poput putera pa je za 18 minuta primila čak 49 poena. Zato Zvezda je Zvezda mogla da bude još i prilično zadovoljna što je otišla na odmor s četiri poena zaostatka.

Možda je bilo očekivano da Zvezda podigne nivo igre, a pre svega energije, međutim iako je bilo i dva razlike u trećoj deonici bilo je jasno da su crveno-beli malo izmoreni i isceđeni pa je Efes lako otišao do devet poena razlike.

Iako je tim iz Beograda igrao slabo delovalo je da gosti mogu da dobiju ovu utakmicu.

Ali, taj loš ritam se nastavio i u poslednjoj deonici, kada je Zvezda imala dobru šansu da se približi mašila je slobodna bacanja.

Imala je Zvezda još nekoliko trzaja, ali je to sve bilo jalovo. Na kraju, mogu crveno-beli da žale zbog propuštene šanse.

EVROLIGA: Anadolu Efes - Crvena zvezda 104:95

Dvorana: Abdi Ipekči
Sudije: Migel Perez Perez (Španija), Spiros Kontas (Grčka), Amit Balak (Izrael)

ANADOLU EFES: Mekolum 20, Braun 10, Batuk, Bitim, Demir, Motum 12, Štimac 2, Mustafa, Daglas 12, Dragić 24, Danston 13, Simon 11

CRVENA ZVEZDA: Radičević, Dangubić 8, Davidovac 10, Lazić 2, Antić, Feldin 8, Janković 9, Ročesti 14, 4as, Lesor 11, Enis 5, Jovanović 13, Bjelica 15, 6sk

EVROLIGA - 17. KOLO

Četvrtak

Panatinaikos - Barselona 82:75
/Kalates 17p, 12as - Ertel 18/

Makabi - Bamberg 90:88
/Rol 23 - Hikman 23/

Armani - CSKA 81:107
/Tarčevski 17 - De Kolo 24/

Valensija - Fenerbahče 67:80
/Abalde 11 - Gudurić 15/

Petak

Himki - Real Madrid 78:95
/Šved 23 - Rudi 16/

Efes - Crvena zvezda 104:95
/Mekolum 20 - Bjelica 15/

19.00: (1,50) Žalgiris (14,50) Unikaha (2,85)
20.30: (2,05) Baskonija (13,50) Olimpijakos (1,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

TurskaPero AntićEvropaEvroligaFK Crvena zvezdaAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara