Fener prošao mnogo bolje od Efesa

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.02.20. | 21:28

Kanarinci u polufinalu Kupa posle trijumfa nad Bandirmom - 100:70

Fenerbahče je rutinski slavio protiv Bandirme rezultatom 100:70 i zakazao polufinalni duel sa Turk Telekomom.  Fener loše počeo, ali tri četvrtine su im bile dovoljne za totalnu dominaciju, konačnih 30 razlike i rafalnu paljbu za tri poena (15/28). Efes je ispao iz Kupa porazom od Darušafake, dok Fener nije sebi dopustio tako nešto.

Izabranici Zeljka Obradovića ušli su u meč sa blagim ritmom, iako su na kraju meča ostvarili ubedljiv trijumf, prvu četvrtinu su loše otvorili. Ekipa koja je objektivno slabiji rival, povela je na početku i održala egal do kraja prve četvrtine. Početkom druge Fener je dao gas i već do poluvremena došao do dvocifrene prednosti (46:22). Početkom drugog dela prednost se samo uvećavala, a Obradović je mirno mogao da posmatra meč do konačnih 30 razlike(100:70).

Izabrane vesti

Ključna figura u igri Fenera bio je Grk Kostas Slukas sa 16 poena i 11 asistencija. Melih Mahmutoglu je zabeležio 18 poena, šutirajući  4/5 za tri poena. Dvocifreni su bili i Džejms Nanali sa 16, a Jan Veseli poen manje. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić odigrao je solidnu partiju sa šest poena i pet asistencija sa 22 minuta.

Kod Bandirme najbolji su bili Emanuel Teri sa 15 poena, Džejms Smit je dodao 12, a Morgan Pruit 10.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara