""
""

Božić 1999, Zvezda, Žalgiris i Vlade Divac (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.17. | 08:57

Navijači Crvene zvezde nikada neće zaboraviti taj dan...

Božićno veče te, ispostaviće se kasnije kranje sumorne i u svakom smislu tužne 1999. godine, donelo je mnogo radosti navijačima Crvena zvezde, čiji klub se u toj sezoni posle 20 i kusur godina konačno vratio u evropsko elitno društvo.

Izabrane vesti

Da stvar bude još bolja za armiju Zvezdinih navijači, na ovoj utakmici dočekali su da vide i legendarnog centra Vlade Divca u dresu svog kluba. Zahvaljujući lok-autu u NBA ligi na početku te sezone, veliki broj asova sa one strane Atlantika rešio je da se dođe u Evropu i održava formu, a pritom i sasvim pristojno zaradi za to vreme.

Jedan od njih bio je i Divac, dok se u isto vreme u Žalgiris vratio njegov, iz reprezentativnih okršaja arhi-neprijatelj u sportskom smislu, legendarni litvanski "teškašArvidas Sabonis. Ipak, on nije igrao po preporuci svog kluba Portlanda. 

Na ovoj utakmici zvanično je bilo oko 6.000 gledalaca u hali Pionir, mada je cifra sasvim sigurno bila veća od toga. Igla jednostavno nije imala gde da padne. Crveno-beli su vodili tokom većeg dela utakmice, a Divac i tada prva violina Zvezde, pouzdani reprezentativac Milenko Topić, uz iskusnog Olivera Popovića, vodili su domaćina do velikog trijumfa. Pritom, Divcu i Topiću je za dlaku izmakao dabl-dabl učinak.

Ekipi Crvene zvezde to je bila jedna od četiri evroligaške pobede u sezoni, ali ona dobija na dodatnoj težini ako se zna da je u aprilu iste godine upravo Žalgiris osvojio titulu prvaka Evrope na fajnal foru u Minhenu...

SEĆANJA OLIVERA POPOVIĆA...

CRVENA ZVEZDA - ŽALGIRIS 77:69 (42:37)

Hala Pionir
Gledalaca: 6.000
Sudije: Zavlanos (Grčka), Sudek (Slovačka)

CRVENA ZVEZDA: Vidačić, Pavićević 2, Rakočević 8, Peković, Stanojević, Bolić 12, Divac 16, Popović 16, Topić 17, Jestratijević 6.

ŽALGIRIS: Edni 7, M. Žukauskas 12, Stombergas 10, Zidek 17, E. Žukauskas, 7, Adomaitis 7, Masijulis 4, Maskolinas 3, Bouvi 2, Šestokas.

PIŠU: Slavko Đorđević, Marko Protić, Predrag Dučić


tagovi

Vlade DivacSrbijaKK Crvena zvezdaEvroligadogodilo se na današnji danFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara