""
""

Branko Jorović završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.16. | 13:09

“Ne kajem se ni zbog čega, stekao sam dosta prijatelja”, kaže nekadašnji košarkaš Borca, FMP-a, Crvene zvezde…

Posle povrede prednjih ukrštenih ligamenata, koju je zadobio igrajući za rumunski Kluž, Branko Jorović (33) je u rešio da završi uspešnu igračku karijeru.

Tokom nje je nosio dresove Borca, FMP-a, sa kojim je dva puta bio prvak Jadranske lige, Crvene zvezde, Svislajona, Kavale, Igokee i mnogih drugih klubova.

Izabrane vesti

Jorović za Mozzart Sport ističe da mirne duše odlazi u penziju,  jer se trudio da u svakom klubu pruži maksimum.
“Sebe nikad nisam stavljao u prvi plan, svuda sam bio podređen kolektivu i zaista se ne kajem ni zbog čega što sam radio. Karijera je bila dobra, mogla je biti i bolja, ali gde god sam igrao ostavio sam trag i stekao prijatelje”, kaže Jorović.

San svakog igrača je da zaigra za reprezentaciju svoje zemlje?
“Bio sam pozvan u reprezentaciju i to mi je velika satisfakcija. Ostaje žal što sam doživeo povredu i što nisam mogao više da pomognem. Posle toga nisam otišao u Đironu, mada je sve bilo gotovo, verovatno bi mi karijera išla nekom višom putanjom, ali tako je, kako je. Dao sam sve što sam mogao košarci”.

Sad se odmaraš u Srbiji u krugu porodice i prijatelja?

Tako je, najbitniji su porodica i prijatelji. Ostaje da se vidi da li ću, i kad, otići na operaciju. Verujem, kad je dalja karijera u pitanju, da ću ostati u košarci i neka svoja znanja prenositi na mlade naraštaje”, zaključio je Jorović.

Poslednju igračku sezonu Jorović je počeo u Borcu, nastavio i završio u Klužu, a kako sad stvari stoje ne namerava da organizuje oproštajnu utakmicu.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: Star sport)


tagovi

košarkaBranko Jorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara