""
""

Čovićeva vanredna konferencija: Skotovi, paćeničke duše, neće mi ga majci...

Vreme čitanja: 5min | uto. 14.11.17. | 14:26

Prvi čovek Zvezde o navijačima, poseti u Areni, odnosu FIBA - Evroliga, finansijama...

Prvo Dušan Alimpijević, da priča o meču sa CSKA. Odmah za njim Nebojša Čović, prvi čovek KK Crvene zvezde, da priča o svemu što ga tišti.

Bio je to svojevrsni monolog na konferenciji za medije u Beogradskoj arena, na istom mestu gde će crveno-beli u sredu dočekati Moskovljane, ali i gde je pre dve sedmice bilo oko 6.000 navijača na meču sa Bambergom, posle čega je u javnosti počelo da provejava pitanje imaju li Delije strpljenja ili poverenja u renoviran tim.
"Šta znači da navijači nemaju poverenje? Da li je bilo lepše 2011. ili, možda 2010. godine? Moramo da razdvojimo navijače od botova, da ne kažem skotova, spinovanja. Jasno smo rekli da ulazimo u novi ciklus sa 11 novih igrača. Šta mislite, da je neko neznalica, nespretan, lud, da nije znao da bi bilo dobro da zadržimo celu ekipu iz prošle sezone. Bilo bi dobro, ali nije bilo realno", kazao je Čović.

Izabrane vesti

Pitanja u početku nije ni bilo. Sama su se nametala. Kao, na primer, ono o budžetu.
"Ko je mogao da nam da 2.500.000 evra. A čuli ste priče da smo državni bankomat. Komentare ne gledam, čisto nekada vidim da li smo mentalno ozdravili kao nacija. Ko će doći i kakva će biti poseta, to su specifikumi. Da li ima Zvezda tim videli smo na mečevima Evrolige. Nismo se obrukali ni na jednoj utakmici. Zavisi šta očekujemo".

Zatim je naveo primer narednog rivala.
"CSKA danas završava trening, igrači sednu na čarter i dođu na večericu. Sutra trening, utakmica, kako god da prođu sedaju na let i kući. A mi do Malage provedemo deset  sati u Parizu na presedanju. Onda odigramo utakmicu, budimo se ujutru u 04.00, dolazimo u 13.00 u Beograd i igramo dan kasnije".

Onda o ulaznicama. Konrektno.
"Prošle sezone za meč sa Bambergom smo prodali 2.230 karata. Ove  godine  3.300 u Areni. Ne treba ni fakulteta da 3.000 u hali od 18.000 mesta ne izgleda kao 2.300 u hali od 6.000. Mi se na tu temu nećemo uzbuđivati. Zvezda ne može da se zanosi nerealnim stvarima. Nikad nismo rekli da je Fajnal for naša obaveza. Naravno da bismo voleli, pitanje je da li je to realno. Iz toga se može zaključiti ko je državni projekat".

Nije pomenuo Partizan, ali je jasno da je "gađao" crno-bele narednom konstatacijom:
"Voleo bih da i drugi izađu sa podacima. Ukupno smo imali 102.617 prodatih dnevnih karata i 3.100 sezonskih karata , osam mečeva u Pioniru, sedam u Areni. Mi sa Makabijem dobijemo poviku na 8.000 utakmica".

Pa, onda, bez bilo kakvog pitanja, rafal:
"Neće mi ga majci postavljati igrače, a ni trenere. Kad dođu u upravu, onda... Neće mi ga majci. Ni kroz menadžerisanje, Strahinjića Bana, medije. Kad odemo, nećemo ostaviti Zvezdu kakvu smo je zatekli. Sve ide kako bi trebalo. Ako je neko zamišljao da Zvezda pravi rekorde, nećemo da pravimo. Imamo drugačiju msiiju. To nije samo ova sezona, već kroz četiri godine".

Zatim, o Dušanu Alimpijeviću i njegovim saradnicima:
"Novi stručni štab ima nesreću, upao je u cipele prethodnog stručnog štaba. U koje je on cipele upao? U cipele rezultata Svetislava Pešića, Milivoja Lazića, pa Vlade Vukoičića".

Pojalčanja?
"To je posao stručnog štaba. Ne gledajte Zvezdu samo kroz  ovu sezonu. Naše ambicije su jasne. Šta god uradimo u Evroligi - super. Pisalo se da nećemo imati nijednu pobedu, a već sada imamo dve. Moramo Od domaćih igrača koncepcija je bila da dođu mladi srpski igrači. Nisam baš siguran da je bilo boljih".

Navijači misle da je pogrešna procena bila dovesti Jovanovića, Radičevića i Jankoviča?
"Nismo pogrešili ni oko čega. Zamisli da vas uzmu i da vas odvedu u Kanadu. Nije problem dajte mi 700.000 i dovešču sjajnog centra. Dajte 500.000 evra. Ajde da vidimo kakvi će biti za godinu dana. Sećate li se Dženkinsa kada je došao? Čekali smo ga od oktobra  do  februara da nešto ubaci. Čekajte, bre, ljudi. Momci rade, upali su u veliki sistem. Nije lako igrati u Crvenoj zvezdi".

O komentarima na društvenim mrežama?
"Alimpije je kad pobedi Sveti Alimpije. Kad izgubi - ne zna ništa. Ajde, bre, skote ti ne znaš ništa. Odnosno bote, oprostite. Kada bih otvorio Fejsbuk i Tviter po ceo dan bi pisao. Divim se Popajima i Diznijevim likovima. Neverovatan broj komentara se pojavljuje. To su paćeničke duše".

O navijačima...
"Znamo za šta se interesuju. Beograd je domaćin Fajnal fora u Areni, tako je logično da tu igramo naše utakmice. Mislite da ne znamo šta znači igrati u Pioniru? Naravno - znamo. Veliki su troškovi, više od 20.000 evra po utakmici. Dok je Pionir na 3.000 do 4.000 evra. Prošle sezone samo 100.000 evra je otišlo na kazne. Sutra nam se preklapa utakmica sa fudbalskom utakmicom Zvezde. Veliki broj zvezdaša čeka dobar rezultat u fudbalu. Potpuno  razumem da je fudbal prvi po interesovanju. Zveza ove sezone mora da igra utakmice u Areni zbog F4. Bili bismo licemerni da ne igramo  utakmice  u Areni".

Da li ste zadovoljni dosadašnjim učinkom?
"Prezadovoljan! Možda nećete verovati,  ali sam zadovoljan. U sportu kao i u drugim delatnostima ne može ništa preko noći. Pričamo  o ciframa. Ne igraju pare, ali za pare se igra. Zvezda ide sa budžetom preko 3.300.000 protiv Šveda koji sam košta toliko. Nikada nećemo dovesti Zvezdu u situaciju da nam skidaju koševe".

FIBA - EVROLIGA: PETLOVI KOJI PRVI KUKURIČU ZAVRŠE U SUPI

Šta mislite o sukobu FIBA-Evroliga?
"Petlovi koji prvi kukuriču završe u supi. Čekam da vidim jednog NBA igrača da se nađe na spisku. Ako Zvezda dozvoli Antiću da igra za Makedoniju, Lesoru za Francusku, Bjelici za Crnu Goru, a Feldinu za Dominikansku Republiku neće da mi se vrati za tri kola. Nećemo biti protiv reprezentacije. A igrači su ravnopravni. Ove dve utakmice ćemo da išamaramo. Imamo odluku, ali nećemo prvi".

O ZAGORCU: ZVALI SMO GA, ALI PROŠLE SEZONE

Jedna od tema na vanrednoj konferenciji bio je i Rade Zagorac. Da li je Zvezda zainteresovana za otpuštenog košarkaša Memfisa?
"Nismo se intresovali ove sezone  za Zagorca. Možda vam smešno deluje, ali nismo. Prošle jesmo i bili smo u pravu. Da je bio u Zvezdi više bi napredovao. E sad, mi nemamo finansije kao Memfis. Nismo se u to mešali", završio je Nebojša Čović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaJadranska ligaKK Crvena zvezdaNebojša ČovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara