Devin Snajper! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.18. | 09:29

Rekord u brzom šutiranju trojki

Takmičenje u brzom šutiranju trojki  mna ol-staru nije obećavalo kada je počelo, ali se zato završilo na spektakularan način - rekordom! Feniskov snajperista Devin Buker je pobednik takmičenja pošto je  fantastičnom serijom u finalnoj rundi pobedio Kleja Tomspona i Tobajasa Herisa i pogodio neverovatnih 28 od 34 poena!

Ipak, početak nije bio obećavajući jer šuteri nisu naštelovali nišanske sprave. Pol Džordž i Kajl Lauri su bili očajni, Erik Gordon je pogodio tek 12 poena, Bredli Bil 15, Vejn Elington 17... Bukeru i Tompsonu je po 19 poena bilo dovoljno za finale, a sa poenom manje se tamo provukao i Heris.

Izabrane vesti

U finalu Heris nije imao šanse sa 17 poena. Klej Tompson je bio sjajan i pogodio 25 poena, ali ni to nije bilo dovoljno protiv čudesnog devina Bukera. Snajperista Feniksa je gađao kao u transu i postavio novi rekord ol-stara!

Do sada su rekorderi bili Stef Kari i Klej Tompson sa po 27 poena. Ali u novom formatu gde je moguće ubaciti 34 poena... Do 2013. godine je maksimum bio 30 poena i nije bilo šarenih lopti koji su vredele dva boda. Rekorder je bio Džejson Kapono koji je pogodio 25 ofd 30 šuteva.

U takmičenju u veštinama, Spenser Dinvidi iz Bruklina je u finalu bio bolji od talentovanog Laurija Markanena iz Čikaga i na taj način prekinuo dominaciju visokih igrača u ovom takmičenju. Do polufinala su stigli Džamal Mari iz Denvera i Džoel Embid iz Filadelfije, a na pravoj četvrtfinalnoj prepreci su stali prvi favorit Lu Vilijams (Klipersi), Andre Dramond (Detroit), Al Horford (Boston) i Badi Hild (Sakramento). 

(FOTO: Action images)


tagovi

Devin Bukerol-startakmičenje u šutiranju trojkiKlej Tompson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara