Dinamik silan protiv Borca u derbiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.03.18. | 21:22

Ekipa Mute Nikolića sada ponovo deli prvo mesto

Košarkaši Dinamika ubedljivo su pobedili Borac u Čačku sa 90:75 u derbi utakmici 24. kola Košarkaške lige Srbije i sada su ponovo izjednačeni na liderskoj poziciji.

S obzirom na renome i kvalitet rivala, bila je očekivana velika borba od samog početka. I bilo je tako. Gosti su od starta bili jako motivisani da pruže svoj maksimum u Čačku i revanširaju se Borcu za ovosezonske poraze. Bili su jako dobri na početku, domaćin je tek u četvrtom minutu postigao prve poene, i to sa linije slobodnih bacanja.

Izabrane vesti

Sredinom četvrtine trojka Marinovića je prekinula sušu Čačana, pritom probudivši uspavanu publiku. Međutim, brza serija Dinamika od pet koševa primorala je trenera Bojića da zatrači tajm aut. Ali Dorćolci su nastavili i nakon toga da rešetaju koš domaćina sa spoljnih pozicija, dostigavši maksimalnih devet poena suficita (10:19). Tri vezane trojke Borca brzo su anulirale sve dobro što je Dinamik činio, vrativši domaću ekipu u život. Povreda Đokovića u prvoj deonici dobrano je oslabila domaći sastav.

Već na početku druge deonice Borac je zaigrao nešto bolje i agresivnije. Ipak, Dinamik je nastavio sa dobrim izdanjem, i dalje mučeći domaćina. Čačani su očito bili u jednom lošem ritmu iz koga nikako nisu uspevali da izađu. Sjajna solo akcija Popovića tek je nagovestila ,,buđenje sile” Borca. Do toga je došlo na volšeban način, jer su Čačni neverovatno brzo i lako smanjili deficit. Igrao se 17. minut kada je rezultat posle dugo vremena bio u korist Borca (35:33). Ipak, Dinamik je bio taj koji je vodio nakon 20. minuta. Istina, samo sa pola koša prednosti.

Pešaković je maestralnu partiju iz prvog poluvremena nastavio i u drugom. Mora se priznati da je on bio motor ekipe tokom većeg dela meča. Nakon početnog grča, Borac je zaigrao daleko bolje u nastavku trećeg dela igre, počevši polako da podiže suficit. Polovinom treće deonice razlika je bila maksimalnih 9 poena (54:45). Na to je Dinamik odgovorio istom merom, lako anuliravši prednost Čačana. Ponovo je sve bilo otvoreno.  

Poslednji deo igre bio je jako uzbudljiv, neizvesan, napet. Niko od rivala nije uspevao da stekne opipljiviju prednost kojom bi ušao u mirniju završnicu. Raniji odlazak Stevanovića u svačionicu zbog isključenja znatno je oslabio Dinamik, jer je on do tog momenta bio ubedljivo najbolji pojedinac u gostujućem taboru. Zbog toga je atmosfera u hali postala još uzavrelija. Pet vezanih poena Rakićevića ponovo su poravnali rezultat (68:68).

Rakićević je trojkom odveo Dinamik na ogromnih +13 (68:81). Tada je publika shvatila da je đavo odneo šalu, pa počinje jače da navija. Međutim, to nije bilo dovoljno. Čak ni fenomenalni Pešaković nije mogao da spase stvar. Sjajna igra Dinamika u drugom poluvremenu imala je za rezultat veliki brejk u Čačku, ali i gotovo sigurno prvo mesto u KLS. 

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Foto: ABA/Borac/Duško Radišić

 


tagovi

KK Borac ČačakDinamik Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara