""
""

Đorđević: Ne smemo da spustimo gard, moramo da gledamo u svoj tanjir

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.17. | 23:35

"Znamo šta nas čeka, poštujemo svakog, ali ne bojimo se nikoga", kaže selektor Srbije

Reprezentacija Srbije je u svom prvom meču Trofeja Beograda lako savladala Grčku s 93:61 i tako uspešno nastavila pripreme za Evropsko prvenstvo koje počinje 31. avgusta.

Selektor Orlova Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan učinkom svojih pulena na ovom duelu.
"Nemam mnogo da dodam, osim ono to sam rekao u svlačionici, da je sutrašnja utakmica jako važna, protiv fizički spremne Crne Gore. Mislim da je Grčka možda malo fizički osetila utakmicu od sinoć. Treba da budemo pošteni o svemu i ne gledamo ni rezultat, ni statistiku. Ovo je trening, spremamo se. Na putu smo ka normali, čekamo i ostale igrače od povrede. Vidim energiju, pristup, odbrambeni pristup, sve ono što nas je krasilo. Idemo dalje, to je već karakter ove ekipe, ne smemo da spustimo gard", kaže Đorđević.

Izabrane vesti

Đorđević kaže da je Grčka malo čuvala karte.
"Grčka je sjajna ekipa, nijedna ekipa u pripremnom periodu neće da otvori svoje karte. Kod njih Adetokunbo, kod nas nekoliko važnih igrača. Adetokunbo je napredovao brzinom svetlosti, ol star je igrač i sigurno će im dati mnogo svojom atletikom. Mi treba da gledamo u svoj tanjir, u svoje stvari. Da se spremimo. Znamo šta nas čeka, poštujemo svakog, ali ne bojimo se nikoga".

Bogdan Bogdanović je postigao 14 poena i bio je zadovoljan posetom u Pioniru.
"Hvala našoj publici što je došla u ovolikom broju. Uši smo sa dobrom energijom, počeli dobro, verovatno i oni malo umorni, tako da smo to iskoristili. Odlično trčali i igrali odbranu. Sutra treba sa istom energijom.

Selektor Grčke Misas je istakao da je njegov tim bio umoran.
"Pre svega, u šest dana smo igrali četiri utakmice i putovali smo, ali to nije izgovor za ono što smo videli. Pre svega, žao mi je Srbije jer nisu imali pravog rivala. Mi smo imali odličan test. Kad izgubite, mnogo više naučite nego kad pobedite. Gledaćemo ovaj snimak dugo i analizirati. Srbija je igrala odlično, ali mi smo im dali šansu da odigraju bolje. Ovo je pripremni period i najvažnije je ono što će doći kada dođu takmičarske utakmice.

Zašto odmarao Janisa Adetokunba?
Nisam ja tako odlučio, on ima problema sa desnim kolenom, pa smo hteli da ga zaštitimo”.

Piše: Nikola Stojković


tagovi

Srbijakošarkaška reprezentacija SrbijeGrčkaEvropaBogdan BogdanovićAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara