""
""

Dule Vujošević: Zvezdinim igračima i treneru sve pohvale! Partizan je oboren zbog sistema

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.01.17. | 08:43

„Ne mogu da se otmem utisku da je Partizan pristao da igra FIBA Ligu šampiona“

Crvena zvezda pomera sve granice očekivanja u Evroligi, obara na pleća velikane i čini sve stvarnijim san njenih navijača o plasmanu u noakut fazu Evrolige, možda i Fajnal for, što je uoči sezone bio nezamisliv cilj. Pre nekoliko godina je slične rezultate beležio Partizan pod komandnom palicom Duška Vujoševića i napravio ogroman uspeh plasmanom na Fajnal for. Ovaj tim Zvezde je krenuo tim stopama i pravi izvrsne  rezulate.

Izabrane vesti

Uprkos poznatoj netrpeljivosti u prethodnim godinama i varnicama koje su sevale na relaciji sa Crvenom zvezdom, Vujošević sportski čestita igračima i stručnom štabu crveno-belih za ono šta rade u dosadašnjem delu sezone. U razgovoru za Blic, aktuelni trener Limoža je pohvalio Zvezdu da igre i sistem igre koji pokazuje.
„Kada pričam o Zvezdi, uvek razdvajam način na koji je taj klub postavljen i kako se trakmiči. Politika se mnogo mešala, a to apsolutno nije nešto što prihvatam i što smatram moralnim i sportskim. Ovo što radi ekipa, koja je prošla čitavu tu situaciju van sportskih faktora, maksimalno dobro koristi. Stvarno dobro igraju, svaka im čast! Tim i stručni štab su za svaku pohvalu. Momci igraju sa velikom borbenošću, imaju sistem igre kako u napadu tako i u odbrani. Vidi se kolektiv, dobro su utrenirani“, prokomentarisao je Vujošević.  

Zvezdin strateg Dejan Radonjić je prestigao Vujoševića po broju pobeda u Jadranskoj ligi.
„Doći će neki trener koji će prestići i njega. Tako vam je to“.  

Trofejni stručnjak je dao svok komentar i na izjavu našeg proslavljenog vaterpoliste Živka Gocića da Srbiji nedostaje više trenera kao što je Dule Vujošević.
„Drago mi je što je taj momak, kojeg izuzetno cenim mimo te izjave, to tako definisao. Partizan je imao izgrađen sistem, a oko njega sistem vrednosti drugačiji od onoga koji danas vlada. Da smo bili drugačije podržani, imali bismo bolje rezultate. Partizan je oboren, a onda naravno, kada on nije šampion, vrlo dobro se zna ko može da bude. Zvezda, nema trećeg“!

Što se tiče Partizanovog učinka u dosadašnjem delu sezone i serije pobeda u poslednje vreme, Vujošević kaže:
„Ne mogu da se otmem utisku da je Partizan pristao da igra FIBA Ligu šampiona. Kada je već u takvoj poziciji, bolje da pobeđuje nego da gubi. Makar i na tom nivou“.

Dotakao se i smene na kormilu KSS-a.
„U toj fotelji su sedeli ljudi visokog kapaciteta i najčešće oni koji su uspešno vodili srpsku košarku. Danilovića odlično poznajem, želim mu ssve najbolje i nadam se da će biti na visini zadatka. Đilas je uradio dobar posao i verovatno je osetio momenat da ne pokvari rezultate koje je do tog trenutka napravio. Očigledno mu je potrebna promena i ne vidim ništa čudno u tome“.

Vujošević žali i zbog odlaska Marine Maljkovića sa kormila ženske reprezentacije, ali ima razumevanje za odluku sjajne selektorke.
„Marina je ostvarila neverovatne rezultate koji su za svaku pohvalu! Njeni uspesi nisu čak ni realni, a teško da će iko moći da ih ponovi bez obzira ko će biti selektor. Vodio sam partizan, pa CSKA u isto vreme kada i Crnu Goru i svestan sam da je stravičan napor potreban da se tako nešto izvede. To vam je kao da sveću zapalite na oba kraja. Brzo izgori. Potrebna je ogromna energija i teško je da se istovremeno obavljaju takvi poslovi. Sigurno će mnogo nedostajati Srbiji“.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDuško VujoševićEvroligaJadranska ligaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara