Finiks dolazi po Dončića

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.05.18. | 17:21

Generalni menadžer Sansa doputovaće sledeće nedelje u Španiju kako bi razgovarao sa slovenačkim asom

Generalni menadžer Finiks Sansa Rajan Mekdona otputovaće u Španiju narednih nedelja kako bi obavio razgovor sa potencijalnim prvim pikom na NBA draftu, Lukom Dončićem, objavio je ugledni list Ju-Es-Ej Tudej.

Finiks je na draft lutriji dobio pravo na prvog pika i sada ostaje da se vidi da li će tim Sansi da izaberu Slovenca iz madridskog Reala ili centra Deandrea Ajtona iz univerziteta Arizona.

Izabrane vesti

Trener Finiksa Igor Kokoškov je kao selektor Slovenije imao odličnu saradnju sa Dončićem, što je krunisano u septembru prošle godine osvajanjem titule prvaka Evrope.
“Svakako ćemo se ponajviše osloniti na mišljenje Kokoškova. On je naš glavni trener i ume da proceni igrače, pogotovo one kojima je potreban razvoj. Radio je sa Dončićem, osvojili su evropsku titulu. Momak je vrhunski talenat i svakako kandidat za prvog pika. A poznajući Igora, imaće jasno mišljenje o Luki, mnogo su vremena proveli zajedno. Istovremeno, želi da na draftu izabere najbolje moguće rešenje za Finiks”, kazao je Mekdona.

I dok u Finiksu razmišljaju o dilemi Dončić ili Ajon, mladi slovenački as sprema se za učešće na Fajnal foru Evrolige u Beogradu predstojećeg vikenda. Već je osvojio priznanje Zvezda u usponu koje Evroliga dodeljuje najboljem mladom košarkašu u sezoni.

Košarkaši Reala u polufinalnom meču u Beogradu sastaće se sa moskovskim CSKA.

Foto: Starsport


tagovi

Finiks SansLuka DončićKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara