Ipak se okreće! Hjuston pokazao drugo lice i obrisao parket s Ratnicima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.05.18. | 08:25

Harden i Gordon ubacili po 27 poena, Kari podbacio, Durant se svađao s Polovim bratom

Ipak se okreće!

Uplašili smo se na trenutak da je Kevin Durant "pokvario" finala Zapadne konferencije i da će Golden Stejt počistiti Hjuston, ali ipak bi trebalo da dobijemo finale kakvo svi zaslužujemo! Svega dva dana su prošla od prve utakmice u kojoj je Durant eksplodirao i razneo Rakete, a protekle noći videli smo potpuno drugačije timove. Napadačka širina Voriorsa jednostavno je isparila, dok je Hjuston od tima koji je (pre)često igrao izolaciju postao ekipa s gotovo savršenim protokom lopte. Rezultat toga je čišćenje parketa s braniocem titule i ubedljiva pobeda pred selidbu u Ouklend - 127:105.

Izabrane vesti

Umesto da su pokazali novu energiju posle ubedljivog starta finala, Voriorsi su izgubili balans. Da, jeste Kevin Durant odigrao još jednu strašnu partiju sa 38 poena (13/22 iz igre, 3/7 za tri), a možda je mogao da odigra i još bolje da svoje vreme nije trošio na verbalne konflikte sa bratom Krisa Pola, Si Džejem, koji je iz prvog reda posmatrao ceo susret i imao šta da zameri Durantu

Osim toga, Stef Kari je značajno podbacio. Svega 16 poena za najboljeg šutera sveta i tek jedan pogodak iz osam pokušaja sa distance. Drejmondu Grinu je nedostajalo prepoznatljivo intenziteta u igri, ali je skupio po šest poena, skokova i asistencije. Klej Tompson takođe nije imao svoje veče - svega osam poena, uz 3/11 iz igre. Trejdmark igre Golden Stejta nije postojao, a to je dovelo do svega 9/30 za tri poena.

Zanimljivo, baš je Hjustonu sve to nedostajalo u prvoj utakmici. Džejms Harden u ovoj utakmici nije bio centar svega, izolacija je bila preoblikovana u nešto drugačiji oblik, dobila je smisleniju funkciju, a ceo tim naučio je da s lakoćom deli loptu saigraču i to je odmah dalo rezultat. Harden jeste imao 27 poena, ali uz svega 9/24 iz igre, mnogo manje od onog 41 poena iz prvog susreta. Opet, za razliku od prošlog meča Harden je imao jasnu pomoć Erika Gordona, koji je Bradonju ispratio s istim brojem koševa. Pi Džej Taker dopisao je rekord karijere s 22 poena, Trevor Ariza je imao 19, a Kris Pol 16 poena. Podsetimo, Taker je pre samo dva dana susret završio s jednim poenom!

Čak se i Majk D'Antoni posle utakmice našalio kako je promenio sistem "od kalifornijskog napada s mnogo slobodnog prostora u ofanzivu trostruke pretnje". Jeste Hjuston kroz čišćenje prostora za svoje najbolje šutere stigao do 16/42 za tri poena, ali je lopta bila čuvana bolje, akcije su bile kreativnije i opasnije. Hjuston je od samog početka znao kako da slomi protivnika i u tome je uspeo. Dobrom odbranom igrače Golden Stejta naveli su na čak sedam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini, što je do kraja utakmice otišlo na ukupno 15. 

Bilo kako, Ratnici su došli do prednosti domaćeg terena, koju će sada pokušati da materijalizuju. 

NBA - FINALE

Hjuston - Golden Stejt 127:105
/Harden, Gordon 27 - Durant 38/

Foto: Action Images


tagovi

Hjuston RoketsGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara