Pau Ribas
Pau Ribas

Kari, uzmi i taj pehar kad si već zategao Barsu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.18. | 23:22

Katalonci u finalu Kupa kralja uprkos čudesnoj igri Markusa Eriksona

Večiti derbi u finalu Kupa Radivoja Koraća, El Klasiko u završnoj predstavi Kupa kralja. Real je opravdao ulogu favorita u duelu sa Tenerifama, a Barselona bila jednako ubedljiva protiv domaćina turnira, Gran Kanarije, slavla je u Las Palmasu 87:74 i zakazala okršaj za trofej sa najvećim rivalom (nedelja, 18.30).

Utakmica je potvrdila da je Kataloncima ove sezone (a i u većem delu prošle) nedostajao trener. Iako na papiru kvalitetna, ova ekipa je delovala raspojasano sve dok se na klupu nije vratio Svetislav Kari Pešić. Ovo je iskusnom stručnjaku bio treći uzastopni trijumf, posle ubedljivog nad Bilbaom u ACB ligi, te Baskonijom u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Samo, morala je Barsa i te kako da se pomuči. Pogotovo u prvom delu kad joj je rukavicu u lice bacio njen nekadašnji igrač, Markus Erikson. Šveđanin je meč okončao sa 23 poena, posebno impresivan je bio u drugoj četvrtini kad je igrao kao u transu i pogodio pet trojki iz šest pokušaja. Njegovih ukupno 17 poena za poluvremene omogućili su domaćinu - za koji je pet poena dao Srbin Nikola Radičević - da vodi 43:41 pred odlazak na pauzu.

U tom delu Barsi je priključak čuvao Pau Ribas, sa dve trojke. U nastavku su do izražaja došli Tomas Ertel (na kraju ukupno 17 poena), Adam Hanga i Pjer Oriola (po 12) pojedinačni kvaliteti ali i odbrana na kojoj je insistitrao Pešić.

Zato će Katalonci da pojure 24. pehar kupa. Poslednji su osvojili 2013. posle čega je Real slavio četiri puta u nizu.

Da li je vreme za Svetislava Pešića?

(FOTO: Star sport)


tagovi

Svetislav PešićKK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara