""
""

KRAJ: Alba - Partizan 111:85

Vreme čitanja: 7min | sre. 11.10.17. | 20:45

Pratite uživo dešavanja iz Berlina

Izabrane vesti

Alba - Partizan 111:85. Da ponovimo dakle, 111 poena primili su crno-beli?! Ne sme to.

KRAJ UTAKMICE!!!

9. minut - Slavi se u Berlinu. Pokušavamo da se setimo kad je poslednji put Partizan primio ovoliko poena... Trenutno 105. Pa još tri... Minut do kraja.

8. minut - Uzvraća Peno trojkom, njegovih 15, još dva nedostaju Albi za "stotku". I evo je...

7. minut - Nije doduše samo odbrana u pitanju. Ne radi statistika sa utakmica, ali teško bi bilo i pobrojati sve izgubljene lopte. Marinković trojkom prekida seriju domaćeg tima, 76:95.

6. minut - Četiri minuta i 18 sekundi pre kraja Alba je postigla i 91. poen. Nemamo šta dalje da pričamo o Partizanovoj odbrani. (Edit: pet sekundi kasnije izgubljena lopta, Alba je na koti 93).

5. minut - Sada su i jedni drugi skinuli rukavice. Odbrane se maltene ne igraju, samo se rešeta. Beležimo prve poene za Aranitovića.

4. minut - Moraće Nikolić nešto da uradi sa odbranom. Ovo već postaje teško za gledanje. Šta god da urade napred pokvare nazad. Kliford se verovatno ne seća kada je postigao ovoliko lakih poena.

3. minut - Bilo bi zanimljivo videti koliko su trojki promašili crno-beli u situacijama kada su imali otvoren šut. Period od dva minuta bez koša prekida Marinković polaganjem uz faul Pena. Pogodio je za 63:78.

2. minut - Stefan Peno ubacuje dva bacanja, njegovih ukupno 12 poena. Pa opet nekoliko uzalud utrošenih napada na obe strane. Vodi Alba 78:60.

1. minut - Uz grešku Đoka Šalića - tri sekunde u reketu. Šnajder pravi faul u napadu, opet se Gavrilović dobro namestio. Vanja Marinković postiže svoj deveti poen - 60:76.

POČELA JE POSLEDNJA ČETVRTINA!

Alba vodi 76:58. Nažalost, moramo da konstatujemo da povratak Partizana deluje kao nemoguća misija. Bez odbrane, bez dobrog skoka, bolje se i ne može.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE!

10. minut - Siva neprecizan za tri, ali ne brane reket crno-beli, pa Kliford lako spušta loptu u obruč. Na drugom kraju, Šalić je iznudio prekršaj i stigao do svog 10. poena.

9. minut - Milerov faul u napadu. Nesportska lična greška. Saibu pogađa samo drugo bacanje, Alba ima 19 razlike i novi napad. Gavrilović se dobro postavio i iznudio faul u napadu. Na drugom kraju Šalić pogađa. U drugom poluvremenu među boljima u Partizanu - 57:74.

8. minut - Odličan Miler, skok u napadu i lopta kao na tacni za Šalića. Siva na drugoj strani koristi oba bacanja i drži tim iz Berlina na lepom rastojanju 73:55.

7. minut - Genijalna asistencija Pejtona Sive za Luka Sigmu, pa opet, ali Beograđani domaćima maltene po pravilu daju drugu šansu. Sada nije uspelo, pa posle novog lošeg napada crno-belih nesportska geška Andriću. Dva puta pogađa Saibu, Alba je na sigurnih 71:53. Srećom, nisu iskoristili dodatan napad Nemci.

6. minut - Gavrilović pogađa, pa Patrik Miler krade lopte i u kontri polaže iz ne baš lake pozicije. Uz faul. Sa slobodnog bacanja precizan - 51:67. Opet brani koš Partizan, ali Marinković pravi korake u napadu. Mnogo je daleko Alba.

5. minut - Stefan Peno trojkom prekida taj šizofreni period na parketu. Vodi Alba sa 64:45. Đoko Šalić sa penala jednom. Odgovara trojkom Gif, ide Alba na 67:46. Da su crno-beli primili 67 poena za 40 minuta igre to bi bilo u redu. Ovo je baš previše.

4. minut - Sada košarka sa "divljeg zapada". Mnogo grešaka na obe strane, bez bilo kakve organizacije u igri. Ubrzan ritam, kao da ni jednima ni drugima to ne odgovara.

3. minut - Mnogo problema za crno-bele u odbrani. Lako zakucavanje za Denisa Kliforda. Potom loš napad pa konačno jedna dobra odbrana na Stefanu Penu

2. minut - Đoko Šalić uz dodatno, ali taj penal nije iskoristio. Srećom i jedan loš napad Albe. Međutim ni Marinković ne uspeva da dobar prodor završi košem. Nova ipak šansa za crno-bele, Andrić poentira za 45:59.

1. minut - 59:41 - Alba otvara drugi deo laganim poenima iz kontranapada, a na drugoj strani precizan je bio Vilijams Gos. On je jedini raspoloženi igrač u timu Partizana. 

- Počelo je drugo poluvreme

- Kraj prvog poluvremena. Partizan je očajan u odbrani, to je više nego jasno na ovoj utakmici.

9. minut - Pejton Siva je u samoj završnici prvog poluvremena uspeo da vrati Albu na veoma ubedljivih 57:39.

8. minut - Usledila je serije grešaka crno-belih garnirana lošim odlukama u odbrani, pa je Alba to umela da iskoristi

7. minut - Partizan je vezao dve trojke, Marinkovića i Veličkovića, prišao na 13 poena zaostatka - 50:37.

6. minut - Peno uz  dodatno bacanje, Alba je već na plus 20 - 46:26.

5. minut - Vraća se Vanja Marinković na teren. Vilijams Gos ide na liniju penala, trojicu igrača je izfintirao i iznudio prekršaj. Međutim, pogodio je samo jedno bacanje, a na drugoj Šnajder preko Pecarskog za 41:24. Uzvraća Veličković, a potom i dobra odbrana. Zaustavljen je Kliford. Ali neverovatno glupost sada prave crno-beli, pet sekundi nisu uspeli da izvedu loptu. Lopta za Albu i vođstvo od 43:26. A potom još jedan loš napad crno-belih.

4. minut - Napad Partizana ne štima, zato Stefan Peno pogađa za najveću prednost Albe - 39:23. Reaguje Miroslav Nikolić tajm-autom. Samo dva poena crno-belih za tri i po minuta igre u drugoj četvrtini.

3. minut - Druga lična Aranitovića za kratko vreme, ali ne treba od njega očekivati da odmah "pušta kišu". Ide 19-godišnji bek da odmori, na parketu je Najdžel Vilijams Gos. Denis Kliford sjajnu akciju Albe završava zakucavanje za 37:23.

2. minut - Ne funkcioniše ni skok najbolje, Alba koristi drugu šansu i trojkom beži na maksimalnih 35:21. Miler vraća crno-bele na -12 (23:35).

1. minut - Nastavlja Šnajder tamo gde je Alba stala u prvom delu igre. Polaganje za 32:21. Prva dva naleta crno-belih nisu bila dobro organizovana.

KRAJ PRVE ČEVRTINE

10. minut - Taman što Paritzan uhvati priključak Alba uzvrati. Stevanović je imao čistu poziciju za tri, ali nije bio precizan. U kontri Baterfild "kratak", pa na prvu pauzu idemo sa prednošću nemačkog tima od 30:21.

9. minut - Na terenu je i Aleksandar Aranitović, supertalentovani bek Partizana koji večeras debituje za crno-bele. Desilo bi se to mnogo ranije da nije bilo dve teške povrede.

8. minut - Vanja Marinković trojkom iz ćoška smanjuje na 25:17. Ali na drugoj strani Alba sa penala opet podiže na plus 10. 

7. minut - 23:14 Pogodio je Patrik Miler sa poludistance. To su mu prvi poeni na ovoj utakmici. Važno je za crno-bele da on proradi. 

6. minut - 21:12 - Najpre je Đoko Šalić pogodio poluhorog, ali je onda sjajni Baterfild ubacio trojku. Ovaj momak je vezao sedam poena za kratko vreme.

6. minut - Alba vodi sa 18:10, pogodio je Spenser Baterfild sa poludistance, a onda i posle dobrog kontranapada. 

- Utakmica je nastavljena

- Definitivno je problem u softveru koji se koristi na utakmicama Evrokupa i Evrolige. Za očekivati je da to lokalni programeri srede kako bi se meč konačno nastavio.

- U hali Mercedes Benc je i nekoliko desetina navijača Partizana tako da crno-beli imaju podršku sa tribina. 

- Već neko vreme se zagrevaju oba tima, a navijači pokušavaju da nekako "ubiju" vreme do trenutka kada će utakmica ponovo da počne.

- Problemi sa semaforom u hali zbog čega je igra prekinuta sredinom prve četvrtine.

5. minut - Sada je 14:10. Vilijams Gos je ubacio prepoznatljivi flouter šut. Inače, Sikma je pogodio sva četiri šuta iz igre.

5. minut - Vanja Marinković smanjuje na 12:8 pogocima sa linije za slobodna bacanja. Ali u sledećem napadu on greši, što koristi Sikma i podiže na 14:8.

4. minut - Alba vodi sa 12:6. Loše igra Partizan, Šalić pravi korake, a onda u napadu pogađa Sikma. Na drugoj strani prvi poeni Vanje Marinkovića. 

3. minut - Pecarski je promašio za tri poena. Partizan ima dosta problema sa prenosom lopte. U fazi odbrane Pecarski pravi faul. Nova trojka Albe preko Nilsa Gifija za 10:4.

2. minut - 7:4 - Prva trojka Albe preko Vargasa, pa uzvraća Partizan preko Vilijamsa Gosa. Međutim, onda Luk Sikma vezuje četiri poena posle ukradenih lopti i Muta Nikolić traži tajm-aut. 

1. minut - Partizan dobro otvara utakmicu pogotkom Najdžela Vilijamsa Gosa za 2:0. Alba gubi loptu dva puta zaredom u napadu.

- Počela je utakmica!

- Loša vest za navijače Partizana. Naime, Marko Čakarević zbog lakše povrede večeras neće istrčati na teren. Međutim, prema informacijama sa lica mesta, ovaj krilni košarkaš trebalo bi da bude spreman za subotu i gostovanje Zadru u Jadranskoj ligi.

- Kvota MOZZART kladionice na pobedu Partizana iznosi 12. Pogledajte OVDE ostale kvote za večerašnju utakmicu u Berlinu. 

- Partizan se posle tri godine vraća u Evrokup, pod okrilje Đordija Bartomeua i njegove svite pošto je prošle sezone bio primoran da na kraju ipak izabere FIBA takmičenje prepotentno nazvano Ligom šampiona. Sada su crno-beli čini se ipak u boljem društvu, spremni da oprobaju snagu u drugom po rangu kontinentalnom takmičenju čiji pobednik će izboriti mesto u Evroligi sledeće sezone. Beograđani u Evrokup ulaze sa potpuno promenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu, prosečne starosti 22,64 godine i sa tri odigrane utakmice u Jadranskoj ligi koje su potvrdile da je pred njima još jedna turbulentna sezona. 


tagovi

Alba BerlinEvrokupEvroligaMarko ČakarevićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara