""
""

Kvota na Jokića je - 15,00! Smete li? Ipak je to plejmejker u telu centra... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.02.17. | 15:31

Jokićevom uspehu bi mogli da se radujete i da to fino naplatite

 

Izabrane vesti

„Treneru zašto je Porzingis na ol-staru u veštinama, ja  nisam kad već igram kao plejmejker“, otkrio je nedavno Denverov trener Majk Meloun da ga je upravo to pitao Nikola Jokić.

Pravda je ubrzo zadovoljena. Jokić je dobio naknadni poziv umesto povređenog Džoela Embida i biće jedan od osmorice koašrkaša koji će u večeri između subote i nedelje učestvovati na ol-star takmičenju u veštinama.

Reč je o najmlađoj disciplini na vikendu „svih zvezda“ koja je uvedena u sezoni 2002/03 i promoviše kombinaciju driblinga, dodavanja i šutiranja. Sve ono u čemu Jokić blista ove sezone i po čemu je jedan od unikata NBA lige među centrima.

Iako je ovo takmičenje u kojem bi trebalo da dominiraju niski igrači i bolji tehničari, sa „srpskim plemejkerom u telu centra“ se nikad ne zna. Ove sezone je već toliko puta dokazao da može da vodi loptu, asistira i pogađa kao da je bek. Šanse za pobedu se daju niskim igračima, a prvi favorit je Ajzea Tomas iz Bostona na čiju pobedu kvota iznosi 3,50.

Ajzea Tomas (3,50), Džon Vol (4,00), Devin Buker (6,20)Gordon Hejvord (12,00)

Kvota na trijumf srpskog asa u MOZZART kladionicama iznosi 15,00 i najveća je od svih ponuđenih. Pa ako zaista verujete da „Jokara“ igra kao plejmejker evo šanse i da to naplatite.

Kvota na pobedu Nikole Jokića 

Organizatori takmičenja su rešili da dodatno začine takmičenje koje se igra po nokaut sistemu i tako na jednu stranu kostura smestili visoke igrače, a na drugu bekove i krila kako se „mali“ i veliki“ ne bi sastali pre finala. Žreb je Jokiću u četvrtfinalu dodeli superstara NBA lige i ljubimca domaće publike u Nju Orleansu Entonija Dejvisa. Nema dileme da će cela dvorana navijati za njega, ali i to može biti dodatni motiv Srbinu da pokvari žurku Dejvisu i lokalnim fanovima.

Entoni Dejvis (12,00)

Ako za manje vremena odradi zadate ciljeve i pobedi Dejvisa, u polufinalu ga čeka još jedan dugajlija: Damarkus Kazins ili Kristaps Porzingis. Popularni Bugi je verovatno najbolji centar na Zapadu, a to duguje i svojim sposobnostima da igra spolja i odličnoj tehnici. I prošle godine je učestvovao na ovom takmičenju. U četvrtfinalu je pobedio Dejvisa, a potom u polufinalu ispao od budućeg pobednik Karla Entoni-Taunsa. Sa druge strane, Porzingis je jedan od najboljih trojkaša među visokim igračima u ligi i takođe je brz, spretan i vešt. Ali Jokić može sve što i oni mogu. I bolje!

Kristaps Porzingis (8,00), Demarkus Kazins (12,00)

U drugom delu kostura, parovi su Ajzea Tomas (Boston) - Devin Buker (Denver) i Džon Vol (Vašington) - Gordon Hejvord (Juta). Očekuje se da Tomas i Vol prođu u u polufinale, a tu bi za nijansu bolje šanse imao plejmejker Bostona. Međutim, to su samo predviđanja.

Prošle godine je Ostin u finalu izgubio od Minesotinog centra Entoni-Taunsa. Zašto Jokić ne bi ponovio podvig svog vršnjaka i rivala iz Minesote?

Takmičenje počinje sutra uveče, jedan sat posle ponoći. Mnogi u Srbiji će gledati direktan prenos i navijati za magičnog Somborca. A neki će i da sa kvotom 15,00 na MOZZART tiketima pokušati da spoje lepo i korisno. Jare i pare.

Posle takmičenja u veštinama, u Nju Orleansu počinje i takimčenje u brzom šutiranju trojki. Takođe sa osmoricom učenika. Titulu brani Klej Tompson koji je prošle godine pobedio Stefa Karija i Devina Bukera sa 27 poena. Kvota na njegovu pobedu u MOZZART kladionicama iznosi 3,00. Status drugog favorita imaju Kajri Irving iz Klivlenda i Kajl Lauri iz Toronta sa kvotom 5,20. Najmanje šanse se daju Kembi Vokeru sa kvotom 15,00. 

Klej Tompson (3,00), Kajri Irving (5,20), Kajl Lauri (6,20), Si-Džej Mekolum (7,00)
Erik Gordon (8,00), Nik Jang (9,50), Vesli Metjuz (12,00), Kemba Voker (15,00)

Drugo veče ol-star takmičenja zastvaraju takmičari u zakucavanjima. Prošle godine je ovo takmičenje bilo događaj večeri i ostaće upamćeno kao jedno od najboljih u poslednjoj deceniji zbog finalnog okršaja Arona Gordona i Zeka Lavina. Na kraju su se sudije ogrešile o Gordona i dodelile pobedu Minesotinom košarkašu. Ove godine se Gordon vraća da uzme ono što mu je oteto prošle godine. Nestrpljivo čekamo da vidimo šta je ovoga puta smislila raketa iz Orlanda. Niko ne sumnja u njegovu pobedu zbog čega je i kvota na Gordonovu pobedu 1,60 u MOZZART kladionicama. Glavni konkurent će mu biti Derik Džons Junior

Aron Gordon (1,60), Derik Džons Junior (2,85), Glen Robinson (10,00), Deandre Džordan (15,00)

Noć između subote i nedelje garantuje vrhunsku zabavu uz prenos dešavanja sa ol-star vikenda iz Nju Orelansu na Sportklubu, a mi se nadamo da će posle Peđe Stojakovića, Nikola Jokić postati drugi srpski košarkaš u istoriji koji je pobedio na ol-staru. 


tagovi

Ajzea TomasEron GordonDamarkus KazinsDenver NagetsDevin BukerDžon VolEntoni DejvisErik GordonFiniks SansGordon HejvordKajl LauriKajri IrvingKarl Entoni TaunsKemba VokerKlej TompsonKristaps PorzingisLos Anđeles LejkersNBA ligaNik JangNikola JokićNju Orleans PelikansNjujork NiksSi Džej MekolumVesli Metjuz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara