""
""

Leteći Hanikat opet u Podmoskovlju! Himki jak kao zemlja, čeka se još samo centar...

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.07.17. | 15:40

Veliki posao Himkija

Stefan Marković, Aleksej Šved, Tajler Hanikat, Entoni Gil i centar koji se još čeka. Himki će naredne sezone imati strašno opasan tim, od koga će zazirati mnogi klubovi u Evroligi!

Izabrane vesti

Ekipa iz Podmoskovlja danas je ozvaničila transfer Tajlera Hanikata, koji se na dobro poznato mesto vraća posle godinu dana provedenih u istanbulskom Efesu. Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo, a trajaće tokom narednih godinu dana. Uz platu od 1.330.000 evra. 

Himki je rešio ogromno pitanje dominacije u skoku. Dobila je hiperaktivnog atletu, jako dobrog defanzivca, koji će uneti i veliku dozu atrakcije u igru Himkija, s obzirom da je bio šampion Turske u zakucavanjima. Trebalo bi računati da će u tandemu sa vrlo raspoloženim Stefanom Markovićem praviti šoutajm na evroligaškim terenima.

Hanikat je peto zvanično pojačanje za Himki, posle Stefana Markovića, Čarlsa Dženkinsa, Entonija Gila i Andreja Zubkova, dok je klub dobio i novog trenera u liku Jorgosa Barcokasa.

Što se centarske pozicije tiče, Himki je u jednom trenutku imao želju da angažuje Ognjena Kuzmića, ali je Zvezdin centar u međuvremenu postigao dogovor s madridskim Realom. Zasad Himki na centarskoj poziciji ima Marka Todorovića i Ruslana Pateva i Dmitrija Sokolova, ali nijedan od njih nije viđen za prvu „peticu“ u ovom sastavu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tajler HanikatHimkiEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara