Ludo, luđe - Golden Stejt i Hjuston! Kakav udarac Raketa! Harden jednim potezom vratio Grina u detinjstvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.05.18. | 08:18

Kakav meč

Hjuston je vratio prednost domaćeg terena i finalana serija Zapadne konferencije ponovo je živa! Dva puta je Golden Stejt uspevao da povede i to tako što bi ponizio svog najvećeg protivnika ove sezone, ali košarkaši Hjustona se poput Rokija Balboe podižu iz nokdauna i gotovo tvrdoglavo nastavljaju da uzvraćaju udarce što im je donelo novo izjednačenje - 95:92 (19:28, 34:18, 17:34, 25:12).

Kakav meč, kakvo ludilo i kakva završnica! 

Izabrane vesti

Nikako ne može da se kaže da je Hjuston odigrao sjajno, ali je na kraju odneo veliku pobedu! Teško da je bilo ko mogao da veruje u to da će Hjuston dva puta istim oružjem nadigrati branioca titule, ali uspelo je! Društvo iz Teksasa ponovo je dobilo Golden Stejt dobrom odbranom. Naravno, nije kvalitet bio da se padne na zadnjicu, ali za Hjustonove standarde i ovo je bilo dosta.

Džejms Harden ponovo je bio onaj stari i to je odmah dalo rezultat. Posle prilično lošeg izdanja u trećoj utakmici Bradonja je ovog puta spakovao 30 poena (11/26 iz igre), uz po četiri skoka i asistencije, te tri ukradene i dve blokirane lopte, ali je jednim potezom učinio da Orakl Arena prosto zanemi, a Drejmond Grin da se vrati u detinjstvo.

Kakvo zakucavanje, kakvo odvaljivanje obruča i posterizovanje jednog od najboljih defanzivaca na planeti. Čak je i legendarni Kris Veber kao stručni konsultant Marva Alberta na NBA TNT ostao bez teksta, ponavljajući samo „Ooo, ooo, ooo“, dok je Drejmond u besu odgurnuo Harden i dodatno uticao da njegov protivnik završi na zemlji. Odmah je nastala frka, ali su se glave brzo ohladile. Koliko je to bilo moguće u trenutku, naravno.

Kris Pol je odlično ispratio Hardena sa 27 poena, dok je Erik Gordon ubacio 14 poena. Bitni, praktično X-faktori ove utakmice bili su Pi Džej Taker i Klint Kapela, koji su pokupili sve lopte ispred svojih protivnika i tako omogućili Hjustonu nekoliko dodatnih napada s pozitivnim ishodom.

A sve je izgledalo kao da se Hjuston sprema novi debakl i da će Golden Stejt doći na prag odlaska u veliko finale. Posle 0:12 na samom početku utakmice Hjuston je uspeo da odgovori i na poluvreme ode s prednošću od sedam poena (53:46). Bio je to samo početak velikog ludila koje je usledilo. Golden Stejt je razneo goste u paramparčad, treću četvrtinu završio sa 34:17 i ponovo je izgledalo kao da je Hjuston doveden u bezizlaznu situaciju. Ali tu je baš svoje prste umešao Kris Pol.

Gotovo nestvarno zvuči, ali napadački najpotentnija ekipa prosto je stala u poslednjih 11 minuta utakmice, kada je ubacila svega 10 poena. I pored toga Golden Stejt je u dramatičnom finišu imao nekoliko prilika za izjednačenje i eventualni produžetak, ali su tragičari bili i Stef Kari i Klej Tompson. Najbolji šuter današnjice kao da je ostao bez dovoljno hrabrosti u odlučujućim momentima, dok je njegov verni „partner u zločinu“ bio gotovo potpuno neupotrebljiv. Na sve to - ni Kevin Durant se nije proslavio, pa je ishod jednostavno morao da bude ovakav.

Durantula jeste imao 27 poena na kraju, ali uz razočaravajućih 9/24 iz igre, čemu je dopisao i 12 skokova i tri asistencije. Kari je ubacio 28 poena, takođe uz vrlo loše procente (10/26 iz igre, 6/13 za tri), dok je Tompson skupio jedva 10 poena (4/13 iz igre). Grin je ponovo bio na pragu tripl-dabla sa 11 poena, 13 uhvaćenih lopti i osam završnih dodavanja.

Na sve to, Golden Stejt dobio je još jednu lošu vest, jer Andre Iguodala najverovatnije neće igrati u petoj utakmici finala.

Serija se sada seli u Hjuston, a peta utakmica igra se u noći između četvrtka i petka od 03.00.

NBA - FINALE ZAPADA

Golden Stejt - Hjuston 92:95 (2-2 u seriji)
/Kari 28 - Harden 30/

Foto: Action images


tagovi

Golden Stejt VoriorsHjuston RoketsStef KariDžejms Harden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara