Luksuzni džoker: Ana Dabović u Francuskoj

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.02.19. | 12:47

Transfer bomba u Monpeljeu

Bomba u francuskoj ženskoj košarci! Velikim slovima francuski L'Ekip piše o dolasku Ane Dabović u redove Lat-Monpeljea. Bivša igračica turskog Fenerbahčea bi mogla da bude odlična zamena za Olesiju Malašenko, pa će biti pravi "luksuzni džoker" i "kec iz rukava", kako su je novinari pomenutog lista okarakterisali, u završnici sezone za trenera Damjana Lerua.

Klub koji se trenutno nalazi na trećoj poziciji u francuskom šampionatu morao je brzo da reaguje nakon odlaska reprezentativke Moldavije iz tima, kao i zbog brojnih povreda koje muče ovaj tim u poslednje vreme. Izbor je pao na Anu Dabović, koja je upravo protiv zemlje u kojoj će nastaviti svoju karijeru ispisala najlepše uspomene.

Izabrane vesti

U finalu Evropskog prvenstva 2015. godine protiv Francuske je bila MVP, kada je zabeležila 25 poena i predvodila našu selekciju do zlata. Godinu dana kasnije, Srbija je nadigrala Francuskinje u meču za bronzu na Olimpijskim igrama u Riju.

Gazelama bi moglo dobro da dođe i iskustvo koje Ana Dabović ima u igranju "preko okeana", pošto je 2016. godine bila šampion WNBA lige sa ekipom Los Anđeles Sparksa.

Priliku za debi, Ana bi mogla da ima već u nedelju kada će Monpelje dočekati fenjeraša Mondvila.

FOTO: MN Press


tagovi

Ana Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara