Miriše na duplu krunu! Lukino šampionsko majstorstvo i Realov brejk, sad je pitanje - Vitorija ili Madrid?

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.06.18. | 20:55

Veliki doprinos ovom poduhvatu dao je i Džejsi Kerol

Šta god da napišemo sada, pisali smo već toliko puta tokom ove sezone. Luka Dončić je prešao igricu u Evropi u svim okvirima i jednostavno mora da napravi sledeći korak napred, a to je da ode u NBA! 

Ako se pitate zašto smo ovako započeli tekst, onda treba da znate da je slovenački superstar ponovo ostavio sve bez daha i u naletu šampionske inspiracije potukao Baskoniju do kolena usred Vitorije! Real ne samo da je poveo sa 2:1 u finalnoj seriji ACB lige, već je i vratio brejk do kojeg je Baskonija došla u prvoj utakmici u Madridu i sada je samo pitanje - hoće li se titula slaviti u srcu Baskije ili nas čeka ludi finiš sezone u Madridu? Baskonija - Real 78:83 (24:20, 18:20, 21:25, 15:18). 

Izabrane vesti

Real je ponovo igrao najbolju košarku sezone kada je sve bilo protiv njega! Na četiri i po minuta do kraja utakmice Baskonija je imala prednost od četiri poena (74:70) i veći deo utakmice domaćin je diktirao tempo, pa se činilo da bi Kraljevski klub mogao da se nađe u velikom problemu. Međutim, posle koša Marselinja Uertasa kojim je Baskonija prekinula manji nalet rivala, usledio je totalni kolap domaćeg sastava! Na semaforu je ostalo još 3:41, a rezultat je glasio 76:74.

Baskonija do kraja utakmice više nije uspela da postigne koš iz igre (?!), a Real je serijom 9:0 preko Džejsija Kerola, Valtera Tavaresa i na kraju Luke Dončića i kapitena Felipea Rejesa potpuno upropastili rivala i vratili ga na u školsku klupu! Jedine poene do kraja utakmice ubacio je Janis Tima sa linije slobodnih bacanja.

Koliko su Kerol i Tavares imali udeo u Realovom preokretu u četvrtom kvartalu, toliko je Lukino majstorstvo došlo do izražaja u trećem periodu, kada je Real počeo da hvata zalet za ludi finiš utakmice. Dončić je samo u ovom delu utakmice ubacio 11 od svojih 20 poena, uključujući i dve važne trojke. Na kraju je imao još i devet skokova i tri asistencije. Kerol ga je ispratio sa 15 poena, dok je Tavares skupio sedam poena i osam skokova.

Kod Baskonije blistao je Rodrig Bobua sa 17 poena, a dvocifren učinak imali su još i Met Džening sa 12, Vensan Poarije sa 11, te Luka Vildoza i Toko Šengelija sa po 10 poena.

Četvrti meč finala igra se 19. juna u Vitoriji od 21 čas. 

Foto: Star Sport


tagovi

Luka DončićDžejsi KerolACB ligaReal MadridBaskonijaRodrig Bobua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara