NADREALNO! Jedna od partija Lebronove karijere! Juta prokockala 25 razlike na meč lopti… (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.04.18. | 08:53

Čudesna izdanja Džejmsa i Vestbruka, Hjuston eliminisao Minesotu

Sve može sam!

Lebron Džejms je odigrao još jednu čudesnu partiju u plej-ofu i doveo Klivlend na korak od polufinala Istočne konferencije. Džejms je ubacio fenomenalnih 45 poena u pobedi nad Indijanom 98:95 za vođstvo u seriji od 3:2. Ali način na koji je doneo pobedu… Božanstveno! Nadrealno!

Izabrane vesti

Pet sekundi pre kraja Džejms je lupio blokadu Viktoru Oladipu koji je igrao jedan na jedan sa njim i tražio šut za pobedu. Potom je uzeo tajmaut i odmor pred poslednji napad za koji je imao tri sekunde. Isfintirao je Janga, a onda sa zvukom sirene pogodio trojku za pobedu i erupciju oduševljenja na rasprodatim tribinama. Kralj!

Meč je završio sa 44 poena, 10 skokova i osam asistencija. Slobodna bacanja je šutirao 15/15! Iz igre je šutirao 14/24, a bilo je i neverovatnih asistencija poput ove za Korvera.

Na drugoj strani je Domantas Sabonis bio najefikasniji sa 22 poena. Sada Indijana mora da pobedi u narednom meču na svom parketu ako hoće da izbori majstoricu u Klivlendu. Ali moraće da nađe načina da zaustavi Lebrona koji u ovoj seriji igra neverovatno. Pogledajte kako je izgledala Lebronova sinoćnja simultanka…

Čudesan meč je viđen i u Oklahomi, gde su se domaći Tanderi diigli iz mrtvih u drugom poluvremenu i nadoknadili 25 poena prednosti koje je imala Juta u prvoj meč lopti. Rasel Vestbruk je igrao kao u transu i doneo Oklahomi pobedu 107:99. Oklahoma je smanjila na 2:3 u seriji, Juta sledeću meč loptu ima u subotu na svom parketu.

Vestbruk je upisao 45 poena, 15 skokova i sedam asistencija, a Pol Dordž je takođe bio odličan sa 24 poena. Oklahoma se spasila i zahvaljujući problemima sa ličnim greškama u koje su ušli Jutini visoki igrači Fejvors i Gober. Posebno je sporan bio četvrti "faul" Gobera. Pogledajte...

Do tada je Juta dominirala pod košem, a onda je krenula Oklahomina serija 32:7 u kojoj su direktno napadali obruč i iskoristili probleme sa faulovima gostujućih centara. Krauder je ubacio 27 poena za Džezere, dok se Donovan Mičel zaustavio na 23. Serija se Seli Solt Lejk Siti gde će Oklahomi biti znatno teže…

Ali zato Hjuston nije imao nikakvih problema sa Minesotom. Najbolji tim lige je pregazio Vukove 122:104 i sa ukupnih 4:1 se plasirao u polufinale Zapada gde čeka boljeg iz okršaja Oklahome i Jute. kao što se i očekivalo, Minesota nije mogla ozbiljno da parira napadačkoj mašineriji iz Teksasa. Klint Kapela je pod košem dobio bitku sa Entonijem Taunsom i sa 26 poena i 15 skokova bio junak Hjustonove pobede. Harden se zaustavio na 24, Gordon na 19… Entoni Tauns je sa 23 poena bio najefikasniji u Minesoti, Nemanja Bjelica za tri minuta na parketu nije uputio šut ka košu.

Dramatično je i u četvrfinalnom okršaju Toronta i Vašingtona na Istoku. Ni posle petog meča u seriji nismo videli brejk. Toronto je slavio 108:98 i poveo 3:2 u seriji pred šesti meč u prestonici. Demar Derozan je sa 32 poena bio najbolji u Reptorsima, a jedan od junaka je bio i Delon Rajt koji je ubacio 18 poena, od čega 11 u trećoj četvrtini kada se lomilo. Valančijunas je odigrao ulogu pod košem sa 14 poena i 13 skokova, Lauri je upisao 17 poena i 10 asistencija.Vašingtonu nije pomoglo 26 poena Vola i 20 poena Bila.

ČETVRTFINALE 

ZAPAD

Hjuston - Minesota 122:104 - 4:1 u seriji
/Kapela 26 - Entoni Tauns 26/

Oklahoma - Juta 107:99 - 2:3 
/Vestbruk 45 - Krauder 27/

ISTOK

Toronto - Vašington 108:98 - 3:2
/Derozan 32 - Vol 26/

Klivlend - Indijana 98:95 - 3:2
/Džejms 45 - Sabonis 22/

(FOTO: Action images)


tagovi

Lebron DžejmsRasel Vestbruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara