""
""

Ozbiljan test za desetkovanu Srbiju - Grčka i svemogući Janis

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.17. | 11:02

Aleksandar Đorđević sa samo 14 igrača ulazi u turnir. Bez Raduljice, Nedovića i Simonovića

Došlo je vreme za pravi test kvaliteta. Nedavni duel sa univerzitetskom reprezentacijom u Kraljevu poslužio je selektoru Aleksandru Đorđeviću da „preseče“ udarni ritam priprema na Kopaoniku i uvede igrače u ritam utakmica, dok će nadolazeći susret sa Grčkom (TV Arenasport, 21.00) otkriti koliko su Orlovi zaista postigli u dvonedeljnom radu.

Izabrane vesti

(KVOTE ZA MEČ SRBIJA - GRČKA)

Pred okrnjenom Srbijom je vrlo atraktivan i zahtevan protivnik, vođen NBA zvezdom Janisom Adetokunbom. Koji bi, uprkos spekulacijama grčkih medija, ipak trebalo da zaigra protiv Orlova. Opet, sve će zavisiti od dogovora sa selektorom Kostasom Misasom i predstavnicima Milvokija, jer Adetokunba očekuje dugačak put u Kinu na kratku predsezonsku turneju. 

Selektor Aleksandar Đorđević će za ovaj meč računati na samo 14 igrača. Odnosno, taj broj bi u narednom periodu mogao da bude uvećan samo za prisustvo Miroslava Raduljice. Iskusni centar se i dalje oporavlja od povrede kolena, Đorđević i njegovi saradnici testirali su njegovo stanje pod budnim okom lekarskog tima, ali ocena je da još nije spreman za izlazak na parket. Dok je Marko Simonović definitivno van svih planova zbog povrede šake, velika enigma je šta će biti sa Nemanjom Nedovićem
"S Nedovićem je situacija takva da čekamo 14. ili 15. avgust, dakle kraj turnira, kako bi se uradila i druga magnetna rezonanca. Pa da vidimo u kakvom je statusu i da li će moći da se spremi i krene s nama. To je ono što mi je u glavi sada. Što se Simonovića tiče znate kakva je situacija s prstom", izjavio je Đorđević na jučerašnjoj konferenciji za štampu.

Prema sadašnjim informacijama, šanse da se Nedović oporavi i vrati u optimalno stanje na vreme gotovo su nepostojeće. To znači da će Branko Lazić i Dragan Milosavljević dobiti veći prostor na parketu, kao i Vladimir Lučić.

Na parketu bi trebalo da se nađe i Miloš Teodosić, koji je opravdano propustio meč protiv srpskih studenata. 

Grčka je u meču protiv Crne Gore pokazala da je ekipi potrebno još vremena za uigravanje, uprkos tome što je dosad već odigrala tri pripremne utakmice. Osim svemogućeg Adetokunba veliki uticaj na igru imali su i Kostas Slukas, koji je bio vrlo raspoložen da razigra saigrače, te Nikos Papas, kome je ruka bila mirna u završnim trenucima utakmice. Janis Burusis nije igrao protiv Crne Gore, a pitanje je da li će se na parketu naći i protiv Srbije. 

Istorija kaže da Srbija nije izgubila poslednja dva okršaja protiv Grčke, jedan na Mundobasketu u Španiji 2014, drugi na Trofeju Beograda prošle godine. I to gotovo identičnim rezultatima - 91:76 i 90:72. 

Bilo kako, očekuje se odlična košarkaška predstava dve košarkaške sile i kandidata za zlato na Evrobasketu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar ĐorđevićJanis Adetokunbokošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara