Partizan tužio banku! Potraživanja 1.360.000 evra, s klupskog računa skinuto 8.000.000 dinara

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.03.18. | 15:04

„To što su oni radili ne postoji ni u svetu ekonomije ni u svetu prava. Baviti se takvim poslom i uništavati instituciju kao što je Partizan, a pritom raditi protivzakonito, svakako nije dozvoljeno“, kaže prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović

Partizanovim finansijskim mukama nema kraja. Vest da su svi klupski računi ponovo u blokadi uzburkao je strasti u Humskoj 1, a činjenica da je uzrok dug prema Ekspo banci (nekadašnja Marfin) nikog nije ostavio ravnodušnim.

Partizan zbog toga je krenuo u potragu za pravnim rešenjem kojim bi se zabranilo dalje puštanje menica, a prvi čovek Parnog valjka Ostoja Mijailović u razgovoru za Sportklub ističe da je klub tužio banku.
„Bivšim igračima i trenerima dugujemo 2.400.000 evra, ali najveći problem Partizana, koji često izaziva blokade, jeste Ekspo banka. Mislim da bih mogao da napišem doktorsku disertaciju po pitanju odnosa banke i Partizana. Ugovore i svaki dokument koji je potpisan sa bankom pročitao sam najmanje po deset puta i nemam nijednu nepoznanicu. Mogu da kažem da je gotovo sve urađeno protivzakonito. Sve što je urađeno nije ni domaćinski prema Partizanu, a u svemu tome morale su da učestvuju obe strane, neko iz banke i neko iz kluba. Tužili smo banku, podneli smo zahtev za privremenu meru jer smo dobili prvostepenu, a pre nekoliko dana potvrđena je i drugostepena presuda“, rekao je Mijailović za Sportklub.

Izabrane vesti

On je otkrio da je drugostepeni sud doneo odluku čime je dokazano da je Partizan u pravu.
„Ako banka ponovo ne bude imala razumevanje jer su nas pre nekoliko dana ponovo blokirali i skinuli sa računa oko 8.000.000 dinara koje smo pripremili za plate, uskoro ću najverovatnije da sazovem konferenciju za medije i iznesem sve detalje ugovora koji je oštetio Partizan. To što su oni radili ne postoji ni u svetu ekonomije ni u svetu prava. Baviti se takvim poslom i uništavati instituciju kao što je Partizan, a pritom raditi protivzakonito, svakako nije dozvoljeno“, stoji u Mijailovićevoj izjavi.

Predsednik crno-belih kaže da Ekspo banka potražuje 1.290.000 evra, kada se oduzmu pomenutih 70.000 evra, ali...
„Uradio sam sudsko veštačenje koje je pokazalo da to nije tačno. Vidite, ako su ugovori sačinjeni u ne pravu oni ne mogu biti pravno održivi. I taj protokol koji je potpisan 2010. takođe ne može da bude pravno održiv ako je načinjen na ugovorima koji nemaju pravni osnov. Dakle, mi smo tužili banku, sudski postupak je u toku i idemo na poništenje ugovora. Mi smo kod banke sigurno u plusu, nismo u minusu. Ne možete da se zadužite 2004, 2005. godine, a onda da 2010. više dugujete nego 2004. I oni koji imaju dva završena razreda osnovne škole znaju da nešto nije u redu. Taj odnos sa bankom mnogo ugrožava rad Partizana. Ponovo smo pod blokadom. Očekujem da sud na novu menicu koju su pustili ponovo reaguje jer su osnove iste kao i za donošenje prve privremene mere koju je sud presudio u skladu sa zakonom, a drugostepeni sud potvrdio. Sa bankom ćemo se boriti i neće se situacija ovako završiti. Od dolaska u Partizan najviše enegerije sam uložio upravo da isteramo do kraja odnos sa bankom“, završava Mijailović razgovor za Sportklub.

Foto: Star Sport


tagovi

Ostoja Mijailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara