"Hečer"
"Hečer"

Partizanova 10. u nizu za 5.000 kojima ni led ne može ništa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.17. | 22:39

Ukupno 14. trijumf crno-belih u ABA ligi

HečerCrno-bela serija pobeda traje. Košarkaši Partizana pobedili su u hali Pionir skopski Karpoš Sokoli sa 76:72 u utakmici 17. kola Jadranske lige i ponovo se učvrstili na drugom mestu na tabeli regionalnog takmičenja. Ekipa Aleksandra Džikića upisala je 10. pobedu zaredom ako se računa i takmičenje u FIBA Ligi šampiona, a ovo joj je bio 14. trijumf na Jadranu.

Može se reći da su crno-beli poprilično rutinski odradili posao u ovom duelu, a ono što je više od svega obeležilo ovu utakmicu je dobra poseta u hali. Skoro 5.000 navijača ispunilo je tribine Pionira bez obzira na temperaturu koja je oko 21 sat iznosila jezivih 14 stepeni ispod nule i činjenicu da je danas Božić.

Izabrane vesti

I proslavili su ga na lep način, iako se ne može baš reći da je Partizan odigrao briljantno. To, je ipak, bilo dovoljno dobro se zadrži niz i napravi sasvim korektna uvertira za gostovanje belgijskom tim Šarlroa u utorak u LŠ.

Dodatni razlog za zadovoljstvo navijača je činjenica da se ekipi konačno priključio oporavljeni centar Đorđe Majstorović, kao i da je minutažu, i to veću nego u prethodnom meču sa Solnokom, dobio mladi Slobodan Jovanović. Takođe, pošteno je pomenuti i činjenicu da su gosti uoči ove utakmice imali dosta problema u dolasku zbog snežnih nanosu na autoputu Beograd-Niš.

Početak utakmice pripao je gostima koji su na krilima dobrog šuta raspoloženog Zorana Vrkića veoma brzo stigli do šest poena prednosti (6:10). Usledio je odgovor preko Stefana Birčevića i Vila Hečera, pa je domaćin do kraja prve deonice preokrenuo. U završnici prvog poluvremena kapiten Novica Veličković ponovo je demonstrirao delić svog znanja taman toliko da odbije nalet gostiju.

Valja napomenuti i da je Adin Vrabac pružio još jednu dobru partiju, a zanimljivo on je bio jedini igrač kojeg je Džikić držao konstantno na terenu u prvih 14 minuta utakmice.

Prvi put na meču Partizan je do dvocifrene prednosti došao u finišu treće deonice, u 27. minutu na semaforu je stajalo 54:44. Kao i pre nekoliko dana protiv Solnoka, i Stefan Pot je iskoristio šansu umesto povređenog Branislava Ratkovice.

Gosti iz Skoplja su u poslednjoj četvrtini iskoristili nešto opušteniju igru crno-belih i prišli na minus sedam (69:62 u 37. minutu). Ipak, posle druge trojke Birčevića na utakmici, nikakve dileme više nije bilo.

PARTIZAN - KORPOŠ SOKOLI 76:72 (21:17, 13:14, 26:16, 16:25)

Hala: Pionir
Gledalaca: 5.000
Sudije: Siniša Herceg, Tomislav Hordov i Mario Majkić

PARTIZAN: Vrabac 14, Jovanović, Tanasković, Veličković 17, Majstorović, Birčević 10, Koprivica, Andrić, Hečer 16, Pot 9, Karahodžić 2, Luković 8.

KARPOŠ: Jakimovski, Peri 12, Vrkić 18, Sokolov 3, Penov, Sapundžijev, Trajkovski 19, Šepa 1, Knežević, Labović 9, Zeković 10, Mavra.


tagovi

SrbijaFK PartizanNovica VeličkovićJadranska ligaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara