Povratak zaboravljenog velikana turske košarke - posle 18 godina u finalu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.18. | 18:31

Fantastična partija Krunoslava Simona

Tofaš iz Burse je bio jedan od klubova koji su obeležili 90-te godine u turskoj košarci, ali u ovom veku su pali u senku i gledali druge kako dele trofeje između sebe. Ipak, Tofaš se ove sezone vratio u vrh! Najprijatnije je iznenađenje domaćeg prvenstva gde deli lidersku poziciju sa Fenerbahčeom, a danas su obezbedili i plasman u finale Kupa Turske pobedom nad Bešiktašem 86:79. Prvi put posle 18 godina su u finalu!

Tofaš je u istoriji tri puta igrao u finalu nacionalnog kupa i samo jednom ga osvojio - pre 18 godina. Tada su bili i šampioni Turske. Drugi put zaredom...

Izabrane vesti

Sada im se pruža šansa da opet upišu ime u istoriju turske košarke. Tofaš je u polufinalu savladao Bešiktaš 86:79 i zasluženo došao u borbu za trofej. I opet je junak pobede bio Amerikanac dominikanskog porekla Sami Mehija. On je u četvrtfinalu sam pobedio Sakariju kada je ubacio 29 poena, a danas je pogodio ključnu trojku 31 sekund pre kraja kojom je slomio Bešiktaš. Meč je završio sa 14 poena, šest skokova i pet asistencija. Kroker je dao 20 poena, Morgan 17, a Kađi 15 za pobednički tim. Bešiktašu nije pomoglo ni 25 poena Strouberija.

Tofaš u finalu ide na Anadolu Efes koji ima šansu da očajnu sezone donekle spase osvajanjem kupa. Efes je u polufinalu savladao Darušafaku 90:76 lakše nego što se očekivalo... Već posle prve četvrtine je bilo plus 15 za Atamanov tim i tada je sve bilo jasno. Fantastičan meč je odirgao Krunoslav Simon koji je ubacio 29 poena za Efes, dok se na drugoj strani istakao Vilbekin sa 17 poena. Štimca nije bilo u timu Efesa.


tagovi

Krunoslav SimonTofas Bursa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara