Raspucani Partizan za 10 minuta počistio Megu - sve smo bliže derbiju u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.05.18. | 21:41

Ubedljivo slavlje Parnog valjka

Korak do polufinala. Partizan je u hali Pionir relativno lako izašao na kraj sa Mega Bemaksom u prvom četvrtfinalnom duelu plej-ofa Superlige i imaće za dva dana šansu da novim trijumfom izbori plasman među četiri najbolje ekipe. Mada, Mega je već ove sezone na svom terenu uzela skalp Crvenoj zvezdi - 97:68

Bilo kako bilo, Partizan je pružio jednu od najboljih partija u dosadašnjem toku Superlige, mada nije baš tako delovalo u jednom periodu prvog poluvremena.

Izabrane vesti

U trećoj deonici, ekipa Nenada Čanka je utegla i odbranu i napad i tada je Partizan delovao moćno. Upravo u tom periodu je domaćin i stekao 20 poena viška posle kojeg više Mega nije znala niti mogla da se vrati u život.

Ono čime još može da bude zadovoljan trener crno-belih je činjenica da je uspeo večeras da razigra većinu svojih košarkaša. Čak petorica igrača su imala dvocifren košgeterski učinak - Vilijams Gos (14 poena, 8 skokova), Veličković (13p, 6sk), Marinković (15p), Gagić (16) i Andrić (11).

Finiš utakmice obeležila je i jeziva scena kada je Bondža Si odigrao bukvalno na granici samouništenja pa je posle jednog zakucavanja pao i glavom udario u parket.

Uraganski je Partizan otvorio utakmicu, jako u odbrani i sa nekoliko lakih koševa u napadu očas posla je ekipa Nenada Čanka došla do 12 poena prednosti. Ali, onda kao po pravilu, sledi pad. Mega je predvođena raspoloženim Ognjenom Jaramazom odgovorila i do kraja prve deonice smanjila zaostatak na samo jedan poen.

Jasno je bilo posle dtih deset minuta da obe ekipe poprilično osciliraju i igraju u talasima. Kod Partizana to otprilike izgleda ovako - kada je Najdžel Vilijams Gos u pravom ritmu, onda crno-beli deluju ozbiljno. A i večeras, kao i u većini mečeva Superlige, pridružio mu se Vanja Marinković.

I upravo zahvaljujući ovom bekovskom tandemu koji je vezao nekoliko koševa i pravovremenih proigravanja i, naravno, kapitenu Novici Veličkoviću, Partizan je u završnici prvog poluvremena ponovo stekao dvocifrenu prednost (42:30) koja mu je donela određeni mir u igri.

A ono što bi moglo da unese nemir je način na koji Partizan često ulazi problem kada mora da brani neku fizički jaču peticu. A Goga Bitadze se razigrao kod gostiju u drugom kvartalu i potvrdio ovo mišljenje. Očigledno će na tome morati još da rade crno-beli ako misle da napadnu trofej u Superligi.

Kod Mege je na kraju bio najefikasniji Goga Bitadze, koji je ubacio 17 poena i imao šest skova, dok su po 14 poena ubacili Jaramaz i Ašćerić.

SUPERLIGA SRBIJE - PLEJ-OF (ČETVRTFINALE)

FMP - Zlatibor 102:53, u seriji 1:0
/Đoković, Jeremić 15 - Popović 16/

Partizan - Mega Bemaks 97:68, u seriji 1:0
/Gagić 16 - Bitadze 17/

Sreda:

21.00 Vršac - Zvezda, u seriji 0:1

21.00 (2,30) Dinamik (14,50) Borac (1,70), u seriji 0:1

* kvote su podležne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara