Real promašio 21 trojku, ali ide po peti uzastopni pehar Kupa kralja

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.02.18. | 20:49

Luka Dončić dominirao protiv Tenerifa

Peto uzastopno finale Kupa kralja za kraljevski klub. Slavio je u prethodna četiri pokušaja, a imaće šansu da obogati trofejnu riznicu, pošto je u polufinalu završnog turnira u Las Palmasu rutinski izašao na kraj sa Tenerifama - 77:59.

Ruku na srce, tim Pabla Lasa je u prvom poluvremenu trpeo pritisak zbog zbog šuteva Frana Vaskeza i Majka Tobija, čak je Tenerife vodio na velikom odmoru (38:37), u nastavku mu je ponestalo snage, što je favorit znalački iskoristio i plasirao se u finale, iako je promašio čak 21 put za tri poena (devet od 30).

Izabrane vesti

Kad je prvi put zgrabio vođstvo, Real se odlepio, demonstrirao razliku u klasi i prošetao se do finala u kome čeka boljeg iz duela Gran Kanarija - Barselona.

Pobednički tim je do slavlja predvodio fenomenalni Luka Dončić. Jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope postigao je 20 poena, upisao pet asistencija, a ispratili su ga Rudi Fernandez i Trej Tompkins sa po 13, dok je Džej Si Kerol ubacio 11 poena.

Dvocifreni u dresu Tenerifa bili su Fran Vaskez (16) i Majk Tobi (14), a ovoj ekipi presudio je loš šut sa distance, jer su trojke pucali 2 od 13.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Luka DončićKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara