Repeša: Rivers je odigrao dobro u prvom delu, ali ne može onako 40 minuta... Atmosfera večeras nije bila ni blizu onoga u Beogradu

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.19. | 21:58

„Uvek ću biti principijelan i ako je bilo uvređenih i povređenih, onda se izvinjavam“, rekao je trener Budućnosti

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Podgorice)

Bila je Budućnost pod velikim pritiskom posle prve dve utakmice finalne serije u Beogradu, ali je tim Jasmina Repeše uspeo da dođe do trijumfa i smanji rezultat u seriji na 1:2.

Izabrane vesti

Imaće za dva dana šansu da izjednači i odvede seriju u majstoricu.
Čestitao bih igračima na istrajnosti da dođu do pobede. Nije bilo lako posle onih poraza u Beogradu. Prvo poluvreme odigrali smo s više emocija, što nam je donelo mnogo grešaka. Rivers je odigrao dobro u prvom delu, ali ne može onako 40 minuta. Mi smo imali dobar rezultat, uprkos igri. Drugo poluvreme odigrali smo bolje defanzivno, jer smo morali da popravimo odbranu i to je bilo to“, rekao je Repeša posle utakmice.

Primili ste 50 poena za poluvremenu, a u ovakvoj atmosferi bi verovatno i Golden Stejt imao problema?
Svaka utakmica je priča za sebe. Svaku utakmicu treba analizirati posebno. Imale su određene utakmice tu sličnost kao ova. Posle faza dobre igre od 17 minuta dobre igre u prvom meču u Beogradu, onda napravimo faul za penale, pa primimo trojku... To je bio produkt samo naših grešaka. Nekoliko puta tokom sezone se desilo da nismo bili u stanju da se vratimo. Mislim da je večeras bila druga priča. Utakmica traje 40 minuta i treba graditi pobedu korak po korak. Teško je dobiti u pet uvodnih minuta. Ovakve utakmice probude više emocija nego što treba. Ono što su oni (Zvezda) pogodili u prvom poluvremenu nije ni bilo objektivno. Pogodili su sigurno tri ili četiri trojke gde odbrana definitivno nije mogla bolje. Uz naš normalan šut tada bio bi rezultatski egal, ali tako je kako je bilo...“.

Možete li bolje?
Treba, pojedini igrači mogu bolje, treba biti bolje“.

Da li je Erl Klark istrošio kredite kod vas?
Imao je dobrih i loših utakmica tokom sezone. Mi smo svi profesionalci, neko ove momente doživljava na teži, neko na lakši način“.

Pričali ste o atmosferi linča u Beogradu, šta kažete za ovo večeras?
Uvek ću biti principijelan i ako je bilo uvređenih i povređenih, onda se izvinjavam. Atmosfera večeras nije bila ni blizu onoga u Beogradu, ako o tome govorimo“.

Da li će Bitadze konačno da odigra utakmicu s epitetom MVP Jadranske lige?
Doprineo je pobedi, pogotovo u drugom delu“.

Šta očekujete u četvrtoj utakmici?
Posle treće utakmice nema više nepoznanica, mogu ovako neke minijature da se dogode, ili da protivnik izađe sa small-ball postavom sa četiri spoljna igrača. Moramo to ranije i bolje prepoznavati i rešavati u našu korist. Nema tu nekih nepoznanica. Igrači se poznaju, situacije na terenu takođe. Da li će neko iskočiti, kao Rivers u prvom delu, obično ovakve utakmice to nose“.

Kako vidite igru Kotija Klarka?
Ima problema dugo, deo utakmica je propustio zbog kolena. Večeras je u ciljanoj minutaži dao veliki doprinos, ali je stalno tražio izmene. Nije mu bio dobar odgovor na odbranu od Riversa u prvom delu“.

Foto: MN Press


tagovi

Jasmin Repeša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara