Sale i Bajern se oprostili od Evrokupa, Vilbekin u Minhenu brojao do 41!

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.03.18. | 22:10

Darušafaka se plasirala u finale posle 2:0 u polufinalnoj seriji

Aleksandar Đorđević i Bajern završili su evropsku priču za ovu sezonu, a turska Darušafaka plasirala se u finale Evrokupa. Istanbulski klub je u Minhenu slavio sa 87:83 i rešio polufinalnu seriju u svoju korist sa 2:0.

Ekipa Dejvida Blata do prvog istorijskog finala nekog evropskog takmičenja došla je zahvaljujući preokretu u trećoj četvrtini, a Skoti Vilbekin je sa 41 poenom bio apsolutni heroj trijumfa. Od toga je bilo čak 10 trojki i obe brojke predstavljaju rekord takmičenja.

Izabrane vesti

Protivnik Darušafaka u finalu biće bolji iz duela ruske Lokomotive i italijanske Ređo Emilije.

U taj period utakmice Bajern je ušao sa prednošću od tri poena (44:41), ali je pre svega dobrom odbranom Darušafaka prebacila rezultatsko klatno na svoju stranu.

Bavarci su uspeli četiri minuta pre kraja, poenima Stefana Jovića, da dođu do izjednačenja (71:71), ali su onda Skoti Vilbekin i Džadžuan Džonson preuzeli stvari u svoje ruke.

Kada je na minut pre kraja Džonson doneo Darušafaki prednost od 84:78, mogao je da se nasludi konačni pobednik, a Bajern ni pojačanom agresivnošću u poslednjih 60 sekundi nije uspeo da dođe do produžetka.

U ekipi Bajerna Vladimir Lučić postigao je 13 poena, a Stefan Jović dodao je osam poena i šest asistencija.

Foto: www.facebook.com/fcbbasketball


tagovi

Aleksandar ĐorđevićEvrokupVladimir LučićKK Bajern MinhenStefan JovićDarušafakaSkoti Vilbekin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara