Saša Dončić: Lukin igrački pečat mora ostati jak na evropskoj, a zapažen na NBA strani košarkaškog parketa

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.06.18. | 13:11

Lukin otac pored sinovljeve karijere prati i Mundijal, i od reprezentacije Srbije očekuje plasman u narednu rundu takmičenja!

Pred nama je još jedan NBA draft. Od 236 igrača, koliko će se ove godine naći u Bruklinu, 55 je van američkog kontinenta, a jedan od košarkaša koji će sigurno privući najveću pažnju je Luka Dončić. Tim povodom pozvali smo Lukinog tatu Sašu Dončića, bivšeg košarkaša i sadašnjeg trenera, i pitali ga za očekivanja od drafta.

Inače, Saša će biti gost sutrašnje MOZZARTOVE rubrike Pet na pet. Tu ćemo malo više napisati o našem sagovorniku, a za danas dovoljno je naglasiti da Sašini vode poreklo iz Metohije, da je rođen u Sloveniji, da je igrao za mlađe reprezentativne selekcije nekadašnje Jugoslavije, ali i za seniore Slovenije, Evroligu, kraljevačku Slogu…

Izabrane vesti

Da se vratimo draftu…
“To je NBA šou, meni pomalo nerazumnjiv… Šta će biti. Pa to je kao da me pitate ko će izvući Euro Jackpot. Luka će reprezentovati košarku sa Starog kontinenta, prvi pik najverovatnije neće biti. Prednost će dobiti neki Amerikanac poput momka koji dolazi iz Arizone Deandre Ejtona. Možda će biti drugi ili među pet, a možda ni među njima”, kaže za Mozzart Sport Saša Dončić.

Saša podvlači da nikad nije bio bolesno ambiciozan otac.
“Realno, Luka je u svom, i godinu dana starijem godištu, daleko najviše postigao. Bio je prvak Evrope sa Slovenijom, uzeo je Evroligu, postao je prvak Španije… Ali ja se tu ne pitam. Najbitnije je šta bi Luka najviše voleo da se dogodi”.

Možda znate, da li bi voleo da ode kod Igora Kokoškova, Vlada Divca ili nešto treće?
Verovatno bi voleo da radi sa nekim sa kim je već sarađivao. Generalno najbolje je da ode u sredinu koja ceni igrače iz Evrope. Možda i u Dalas, tamo poštuju naše igrače zbog Novickog koji se tamo pokazao i dokazao”.

Da li je ‘pao’ neki očinski savet Luki?
“Davno sam kazao Luki da će otići u NBA ligu, ali i da to ne treba da bude njegov cilj. Cilj je da tamo ostavi pečat. Dakle, do sad je puno odradio, ali je na novom početku. Mora da se adaptira na stil igre, da se dokazuje i dokaže”.

Koliko stižete da pogledate utakmice sa Mundijala u Rusiji, šta očekujete od duela Srbije sa Švajcarskom?
“Duel dve reprezentacije koje su divno otvorile Mundijal. Srbija je predvođena proverenim igračima. Tu pre svega mislim na Kolarova, Ivanovića, ali mlađi reprezentativci pokazuju da je Srbija na novom talasu. Ulivaju mi optimizam, ako pobede idu u dalju fazu takmičenja. Nadam se da hoće”.

I da otkrijemo jedan od odgovora iz rubrike Pet na pet. Saša, igrali ste za veliki broj ekipa, ali koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Normalno Crvenu zvezdu”, konstatovao je za Mozzart Sport Dončić senior koji je svojevremeno bio u ‘crveno-belom’ taboru, a u Srbiji je igrao i za kraljevačku Slogu.

PIŠE: Đurđe MEČANIN  
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: MN Press


tagovi

Saša DončićLuka DončićNBA draft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara