Markus Moris je zadovoljan
Markus Moris je zadovoljan

Seltikovih devet veličanstvenih u Bostonu! Kavsima malo i 42 od Lebrona, 95 odsto šanse da Klivlend ispada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.05.18. | 08:01

Prednost domaćeg terena sačuvana. Serija se seli u Ohajo

Spekulisalo se u finišu regularnog dela sezone da je Milvoki namerno štelovao rezulate ne bi li na početku plej-ofa za rivala dobio povredama hendikepirani Boston. Sa ove distance gledano – jako glupa ideja, pošto Seltiksi igraju kao navijeni, pa su u prve dve utakmice sa Kavalirsima u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige sačuvali prednost domaćeg terena i u Klivlend idu sa vođstvom od 2:0. Ovaj drugi “bod” donela im je pobeda od 107:94 u noći između srede i četvrtka.

Deveta u devet utakmica u Ti-Di Gardenu u plej-ofu! Mnogi su ih potcenjivali. Mnogo su ih potcenjivali.

Izabrane vesti

Lebron Džejms nije. Pitanje je međutim koliko on može sam uz relativnu slabu podršku saigrača. Kraljevih 42 poena protiv Bostona samo donekle su ispratili Kevin Lav (22p, 15sk) i Kajl Korver (11).

Na drugoj strani šestorica Bostonovih košarkaša sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Džejlin Braun se izdvojio sa 23 koša, Teri Rozije je dodao 18,  Al Horford 15 uz 10 skokova, prebacili su i Markus Moris (12), te Džejson Tejtum i Markus Smart (po 11).

Nisu padali u depreciju kada je Lebron nemilice trpao u prvoj četvrtini u kojoj mu je trebalo samo sedam minuta i 43 sekunde da prebaci učinak od 15 poena iz prvog meča sa Seltiksima. Uzalud. Hladnokrvno su domaćini topili dvocifren zaostatak i u trećoj deonici preokrenuli rezultat u svoju korist i pritom mirno priveli utakmicu kraju.

Džejlin Braun

A valja podsetiti na jedan statistički podatak koji mnogo govori: timovi koji su u serijama na četiri pobede dobili prve dve utakmice prolazili su dalje u 95 odsto slučajeva!

Naravno, protiv Lebrona nikakve statistike ne obećavaju. On je u karijeri šest puta jurio takav zaostatak i dva puta je uspeo: u finalu protiv Golden Stejta 2006. i u finalu konferencije 2007. protiv Detroit Pistonsa. Uostalom, on nije problem. I sada je bio maestralan. Uz tih 42 poena (šut iz igre 16/29) imao je i 10 skokova i 12 asistencija.

Šta vredi kad je on samo jedan, a Boston je – tim. Moris, Smarta, pa Rozije (14 poena u možd i odlučujućoj trećoj četvrtini) bili su ti koji su pogađali kad se utakmica lomila. Tribine su bile egzaltirane. Kako i ne bi kad se čini da Seltiksi ne mogu da izgube u Bostonu? Protiv Filadelfije su u drugoj utakmici polufinala Istoka nadoknadili 22 poena razlike. Tresao se tada TD Garden. Sada još jednom iako je zaostatak bio upola manji.

Dovoljno to govori o energiji u Bostonu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Boston SeltiksKlivlend Kavalirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara