Senzacija u Grčkoj: Šakotin AEK srušio Olimpijakos i uzeo Kup posle 17 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.02.18. | 18:37

Prvi put od 2004. godine trofej nije osvojio neko od dva najveća grčka kluba

Kup Grčke definitivno nije takmičenje sa kojim Olimpijakos može da se ponosi, pošto je velikan iz Pireja izgubio i svoje deveto finale u istoriji. Za najveću senzaciju u evropskoj košarci danas je bio odgovoran atinski AEK, srpskog stručnjaka Dušana Šakote, koji je u finalnoj utakmici slavio sa 88:83 i prvi put posle 17 godina osvojio trofej u ovom takmičenju. Ukupno četvrti u svojoj istoriji.

Takođe, prvi put posle 14 godina Kup Grčke nije osvojio neko od dva najveća tamišnja kluba. Njihovu apsolutnu dominaciju u sezoni 2003/2004. tada je prekinuo Aris, takođe pobedom nad Olimpijakosom u finalu.

Izabrane vesti

Ovih dana je u Atini definitivno najlepše biti navijač AEK-a, koji je pre nekoliko dana savladao ovog rivala i u fudbalu i bacio ga na treće mesto tamošnjeg prvenstva.

A večerašnji košarkaški obračun obeležio Meni Haris, koji je sa 17 poena i četiri skoka bio nakorisniji igrač finala. Kod Olimpijakosa je 20 poena dao Spanulis, a tri manje Milutinov. Ipak, ostatak favorizovanog tima iz Pireja je potpuno podbacio.

 


tagovi

Dušan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara